חיפוש מתקדם

ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה

מתכון לניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה
סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי

מנת שחיתות חורפית וכיפית בהשראת הקרבונרה, שתפורה בול למרקם המתמסר של הניוקי — את החלמון הנא החלפנו בביצים עלומות, שבעת האכילה החלמון שלהן זולג לתוך הרוטב והופך אותו לקרם קטיפתי ועשיר.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים ביצים עלומות: מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים חומץ ומנמיכים להבה לבעבוע עדין. שוברים כל ביצה לקערית קטנה בעדינות (בלי לפצוע את החלמון) ויוצקים לתוך הסיר. משתדלים שהביצים יהיו מרוחקות זו מזו. מבשלים 3 דקות עד שהחלבון מתייצב, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
  2. מכינים את הרוטב ומרכיבים את המנה: מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה ומטגנים שום ופרושוטו 2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח והפרושוטו מזהיב מעט בקצוות.
  3. מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על להבה גבוהה 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
  4. בינתיים מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.
  5. מעבירים את הניוקי למחבת בעזרת כף מחוררת ומערבבים בעדינות כמה שניות עד שהניוקי נעטפים לגמרי ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה.
  6. מסדרים ביצים עלומות על הניוקי, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.

סורג'יטל

מסורת איטלקית אצלכם במטבח

הפסטה הטרייה של “סורג’יטל” מיוצרת לפי מיטב המסורת האיטלקית ובשיטת הקפאה ייחודית, המאפשרת לדפי פסטה, לניוקי, לרביולי ולשאר מעדנים להגיע אליכם לצלחת בלי לאבד אף טיפה מהטעם. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשלוף אותם מהמקפיא ולהקפיץ ברטבים יצירתיים.

להשיג בסניפי “טיב טעם” ובמעדניות נבחרות.