300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

ניוקי פריזאיים של מל ומישל - על השולחן
חיפוש מתקדם

ניוקי פריזאיים של מל ומישל

מתכון לניוקי פריזאיים של מל ומישל
צילום: דניאל לילה

ניוקי בלי תפוחי אדמה וגם בלי סולת (ניוקי רומאי), רק בצק רבוך מקמח, חרדל וגבינות. זוהי אחת ממנות הדגל של המסעדה והיא מככבת בה כבר קרוב ל-4 שנים. ברוטב המקורי יש מחית כמהין, שאפשר להחליף בפורצ’יני – ראו גיוונים בהמשך.

סטלה, בירת לאגר בהירה, צלולה ואלגנטית תלווה בצורה נהדרת את מנת ניוקי העדינה. המרירות העדינה והגיזוז הגבוה ידגישו את טעמיהם המרוכזים של הפטריות והפרמזן וירעננו את החך בין ביס לביס.

חומרים

לרוטב:
לצריבה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הניוקי: ממיסים חמאה בסיר עם חרדל, מלח ומים. מוסיפים קמח ומערבבים 6-5 דקות עד שהקמח סופג את הנוזלים ונראה כאילו התייבש. מכבים את הלהבה.
  2. מוסיפים גבינות ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים ביצים וחלמון בהדרגה וממשיכים לערבב עד שהן נבלעות בתערובת (בהתחלה זה ייראה כאילו הבצק נשבר, אבל בסופו של תהליך מתקבל בצק חלק).
  3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וחותכים את הקצה כך שיתקבל פתח ברוחב של כ-2 ס”מ.
  4. מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מעט מלח. ממלאים קופסה או קערה גדולה במים עם הרבה קרח (על המים להיות קרים מאוד).
  5. מזלפים את הבצק לתוך סיר המים הרותחים: לוחצים מעט על שקית הזילוף ומדי 2 ס”מ קוטעים בעזרת מספריים ליצירת פיסות קטנות ודי אחידות בגודלן. מבשלים 3-2 דקות. ברגע שהניוקי צפים שולים בעזרת כף מחוררת ומעבירים מייד למי הקרח לצינון של כ-5 דקות.
  6. כשהם מצוננים, מעבירים את הניוקי בעזרת כף מחוררת למגבת לייבוש מוחלט. אם הכנתם כמות כפולה (ראו מתכון בעמוד ממול), זה הזמן להקפיא חצי ממנה.
  7. מכינים את הרוטב: מבשלים שמנת על להבה נמוכה עד שמצטמצמת בחצי. מוסיפים פרמזן ומערבבים להמסה. מסירים מהכיריים. מוסיפים מחית כמהין, מלח וחמאה וטורפים היטב עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
  8. מרכיבים את המנה: מחממים היטב שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות ומשחימים היטב את הניוקי מכל הצדדים 10-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה שברשותכם. 9. יוצקים כף רוטב חם לכל צלחת ומניחים עליו את הניוקי. אם רוצים, מפזרים עוד פרמזן מעל ומקשטים בעלים ירוקים.

אפשר גם: פורצ’יני במקום כמהין – משרים 40 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות בכוס מים פושרים למשך שעה. סוחטים, קוצצים ומוסיפים לרוטב. משתמשים גם במי ההשריה (ללא משקעי החול) לתיבול השמנת. הצמצום של הרוטב יתארך מעט.

טיפ: מכינים כמות כפולה של ניוקי ומקפיאים חצי. הניוקי נשמרים היטב במקפיא עד חודשיים.

חלל קטן ואינטימי, שולחנות מחופים מפות לבנות – אם אתם מחפשים לוקיישן לארוחה רומנטית, הגעתם למקום הנכון. “מל ומישל” היא אי איטלקי קטן בלב תל אביב. השפים ניר היימן וירון לסרי מגישים תפריט איטלקי קלאסי, אך עם זאת מעודכן ויצירתי.