חיפוש מתקדם

ניו יורק צ’יז קייק

מתכון לניו יורק צ’יז קייק
צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

בניגוד לרוב הגרסאות של עוגת גבינה ניו יורקית שפגשנו בארץ — הקלתית של עדי משחזרת את הטעם של ה-Graham crackers, הפתי בר של האמריקאים. היא מבוססת על קמח מלא עם כמות מתונה של סוכר, תיבול של קינמון וטיפה מלח.

חומרים

לקלתית:
למלית:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. ‏מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, דבש וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהמסה הופכת בהירה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעיגול בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית (אין צורך לשמן את התבנית).
  4. אופים 15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומצננים. מעלים את טמפ' התנור ל-210 מעלות.
  5. מורחים את דפנות התבנית בחמאה ומפזרים עליה סוכר בכדי לאפשר למלית לעלות בקלות.
  6. מכינים את המלית ואופים: מקציפים ביצים וסוכר כ-10 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נטמע. מעבירים לקערה נקייה.
  7. שמים גבינת שמנת, שמנת מתוקה וקליפת לימון בקערת מיקסר נקייה ומערבלים לתערובת אחידה. מקפלים אליה את תערובת הביצים ויוצקים על הקלתית האפויה.
  8. אופים 10 דקות, מנמיכים את טמפ' התנור ל-120 מעלות ואופים עוד 45 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים אך רוטטת מעט במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתנור כבוי עם דלת פתוחה.
  9. מעבירים למקרר למשך הלילה לפני ההגשה. שומרים 5 ימים במקרר.
  10. לפני ההגשה מניחים על פני העוגה תותים או פירות יער.