בשביל המתכון הזה צריך לכבוש כמות כפולה של סינטה. מגישים עם רוטב יוגורט-אלף האיים מעודן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט:
לרוטב יוגורט-אלף האיים
אופן ההכנה
1
חולטים קוביות ארטישוק ירושלמי במי מלח רותחים במשך 10-8 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים למי קרח.
2
קוטמים את הקצוות של השעועית הירוקה וחולטים במי מלח רותחים כ-3 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים וחוצים.
3
מניחים ביצים בסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות ומעבירים למי קרח. קולפים וחוצים.
4
מערבבים שמן זית עם 1/2 כפית מלח בקערה. מוסיפים צנוניות, עגבניות, בצל, חסה, ארטישוק ושעועית ומערבבים.
מכינים את הרוטב:
5
מסדרים את הסלט בצלחת הגשה, מניחים מעל ביצים, מפזרים זיתים ורצועות סינטה כבושה ומזלפים רוטב יוגורט-אלף האיים.
מתחילים את הרוטב כמו כל איולי
6
מערבלים ביצה שלמה+חלמון עם 3 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה ו-2 כפות חרדל דיז’ון חלק בבלנדר לקבלת תערובת אחידה.
7
מזלפים בהדרגה כוס שמן זית וכוס שמן קנולה תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם של מיונז.
8
מפסיקים את פעולת הבלנדר, מוסיפים 4 כפות יוגורט כבשים, 3 כפות קטשופ, מלח ופלפל לבן טחון ומערבבים בכף.
9
שומרים בצנצנת אטומה עד 3 ימים במקרר.
סינטה כבושה – מתכון בסיס
משרים פרוסות דקיקות של סינטה בשמן זית פירותי (פיקואל למשל) ומלח ים לשעתיים ומקבלים משהו בין קרפאצ’ו (אבל עבה יותר) לסביצ’ה. מכאן ממשיכים לשלל סלטים מקסימים.
חומרים ל-4 מנות:
200 גרם סינטה עגל פרוסה לנתחים דקיקים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח גס אטלנטי
1 ענף תימין
1 ענף רוזמרין
- מחממים שמן זית, מלח ים, תימין ורוזמרין בסיר קטן על להבה נמוכה כ-5 דקות רק עד שהשמן ספג טעמים והוא חם אך לא רותח. מצננים כ-10 דקות עד שחמים.
- מניחים נתחי סינטה בצנצנת בינונית ויוצקים שמן מתובל חמים (חשוב שהסינטה תהיה מכוסה בשמן). הסינטה תהיה מוכנה כעבור שעתיים.
- שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.