חיפוש מתקדם

ניסואז קיצי עם סינטה כבושה

מתכון לניסואז קיצי עם סינטה כבושה
צילום: בועז לביא

גרסה אישית-בשרית לקלאסיקה של בתי קפה: ביצים חצי רכות, ארטישוק ירושלמי ופרוסות דקיקות של סינטה כבושה. בשביל המתכון הזה צריך לכבוש כמות כפולה של סינטה. מגישים עם רוטב יוגורט-אלף האיים מעודן.

חומרים

לסלט:
לרוטב יוגורט-אלף האיים

אופן ההכנה

  1. חולטים קוביות ארטישוק ירושלמי במי מלח רותחים במשך 10-8 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים למי קרח.
  2. קוטמים את הקצוות של השעועית הירוקה וחולטים במי מלח רותחים כ-3 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים וחוצים.
  3. מניחים ביצים בסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות ומעבירים למי קרח. קולפים וחוצים.
  4. מערבבים שמן זית עם 1/2 כפית מלח בקערה. מוסיפים צנוניות, עגבניות, בצל, חסה, ארטישוק ושעועית ומערבבים.
  5. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה, מניחים מעל ביצים, מפזרים זיתים ורצועות סינטה כבושה ומזלפים רוטב יוגורט-אלף האיים.
מכינים את הרוטב: 
  1. מתחילים את הרוטב כמו כל איולי: מערבלים ביצה שלמה+חלמון עם 3 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה ו-2 כפות חרדל דיז’ון חלק בבלנדר לקבלת תערובת אחידה.
  2. מזלפים בהדרגה כוס שמן זית וכוס שמן קנולה תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם של מיונז.
  3. מפסיקים את פעולת הבלנדר, מוסיפים 4 כפות יוגורט כבשים, 3 כפות קטשופ, מלח ופלפל לבן טחון ומערבבים בכף.
  4. שומרים בצנצנת אטומה עד 3 ימים במקרר.

סינטה כבושה – מתכון בסיס

משרים פרוסות דקיקות של סינטה בשמן זית פירותי (פיקואל למשל) ומלח ים לשעתיים ומקבלים משהו בין קרפאצ’ו (אבל עבה יותר) לסביצ’ה. מכאן ממשיכים לשלל סלטים מקסימים.

חומרים ל-4 מנות:
200 גרם סינטה עגל פרוסה לנתחים דקיקים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח גס אטלנטי
1 ענף תימין
1 ענף רוזמרין

  1. מחממים שמן זית, מלח ים, תימין ורוזמרין בסיר קטן על להבה נמוכה כ-5 דקות רק עד שהשמן ספג טעמים והוא חם אך לא רותח. מצננים כ-10 דקות עד שחמים.
  2. מניחים נתחי סינטה בצנצנת בינונית ויוצקים שמן מתובל חמים (חשוב שהסינטה תהיה מכוסה בשמן). הסינטה תהיה מוכנה כעבור שעתיים.
  3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
4 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *