חיפוש מתקדם

נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי

מתכון לנתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ברק אהרוני ממסעדת “טאפאס בשוק” שולף את סכין השף ומעביר שיעור בהכנת דגים נאים. והפעם: כבישה עדינה של סלמון, כזאת שלא תבלבל את הדג, והצעת הגשה של הנתחים על סלט קישוא חי.

אני לא אוהב לבלבל את הדג, ולכן כובש אותו במעט מאוד תבלינים: זרעים בודדים של אניס, כוסברה וחרדל שחור (שהוא מעט חריף יותר מהצהוב). הברנדי נותן טוויסט מתקתק וגם מבליט את הטעם הטבעי של הסלמון. אחרי שמוכן פורסים על סלט מרענן של קישואים חיים, ואפשר גם עם שמנת חמוצה או קרם פרש על בליני או ברוסקטה. תפאורה יחסית ניטרלית מחמיאה לגרבלקס הדומיננטי. הרעיון הוא לפרוס את הקישואים כמה שיותר דק, וכך בזמן התיבול הם עוברים סוג של כבישה, שמעדנת את המרקם ואת הטעם שלהם. אם רוצים, אפשר להכפיל או לשלש כמויות.

חומרים

לסלט:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מניחים את נתח הסלמון על מגש ויוצקים עליו ברנדי.
  2. מלהיטים מחבת יבשה וקולים זרעים של אניס, כוסברה וחרדל כ-2 דקות עד שמזהיבים ומעלים ניחוח. כותשים במכתש ועלי.
  3. מערבבים את התבלינים הכתושים עם מלח וסוכר ומפזרים על הדג בצורה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
  4. מוציאים את הדג מתערובת התבלינים, שוטפים במי קרח ומנגבים היטב בנייר סופג. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
  5. מכינים את הסלט: קוטמים את ראשי הקישואים ופורסים במנדולינה (או בסכין) לפרוסות אורכיות דקות מאוד.
  6. מערבבים את הקישואים עם עלי פטרוזיליה, זעתר ופלפל אדום חריף בקערה. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  7. מרכיבים ומגישים: מסדרים את הסלט בצלחת הגשה גדולה או ב-4 צלחות אישיות.
  8. פורסים את הגרבלקס לפרוסות דקות ומגלגלים כל פרוסה לגליל. מניחים על הסלט. מפזרים מעט שמיר ושורש חזרת מגורר ומגישים עם שמנת חמוצה בצד.
6 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *