חיפוש מתקדם

נתח קצבים צלוי בחמאה

מתכון לנתח קצבים צלוי בחמאה
צילום: דריה רטינר

השמועות מספרות שהנתח זכה לשמו בגלל שהקצבים היו משאירים אותו לעצמם ומונעים אותו מהלקוחות. פביאן אוהב לתת לו צלייה מהירה על הגריל עם מעט חמאה וכמעט ללא תיבול שיאפיל על טעמי הנתח. אל תתמהמהו בזמן הצלייה – נתח הקצבים במיטבו כשהוא נצלה לדרגת מדיום.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מתבלים נתח קצבים במלח גס ופלפל שחור גרוס. מחממים מחבת וממיסים חמאה. כשהחמאה כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את הנתחים וצולים כ-3 דקות על להבהב גבוהה מכל צד עד שחלקו החיצוני של הבשר מתחיל להשחים. מוציאים את הנתח מהמחבת, מניחים בצד ומקטינים את האש.
  2. יוצקים למחבת מרטיני ומצמצמים את הנוזלים.
  3. פורסים את הנתחים נגד כיוון הסיבים ולכיוון הגיד המרכזי. מסדרים את הנתחים בצלחת, יוצקים מעליהם את הרוטב ומגישים מיד.
   

אפשר גם לצלות את הנתח על הגריל כ-3 דקות מכל צד, תלוי במידת העשייה הרצויה.