חיפוש מתקדם

סביצ’ה אינטיאס של מנטה ריי

מתכון לסביצ’ה אינטיאס של מנטה ריי
צילום: דניאל לילה

השף רונן סקינזס: “הדג עובר כבישה של חצי שעה במיץ לימון, שהופך את הבשר שלו לחמצמץ ורך. לאחר מכן הוא נעטף בשמן זית כדי לשמר אותו חי. אני אוהב את השילוב בין בשר דג קריר לגרגרי קינואה נגיסים. את האגסים שבסלט אני מחליף מדי פעם במנגו.”

מנה קיצית, מרעננת ועשירה בטעמי ים ועשבי תיבול תלך נהדר עם בירת הוגרדן. בירה בסגנון חיטה בלגית המלאה טעמי הדרים מרעננים.

חומרים

לסלט קינואה:

אופן ההכנה

  1. כובשים אינטיאס: שמים פרוסות אינטיאס בקערה ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה. נפטרים ממחצית מיץ הלימון ומערבבים את פיסות הדג עם שמן זית.
  2. מכינים סלט קינואה ומגישים: שמים קינואה בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שהקינואה מוכנה. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. מצננים.
  3. מערבבים את הקינואה המבושלת עם שאר חומרי הסלט.
  4. עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומניחים עליו את פרוסות הדג.

על חוף הים, מטרים ספורים מהמים הכחולים, שוכנת “מנטה ריי” – מסעדת החוף הכי אהובה בארץ. כאן אפשר להתרווח בנחת עם כוס קאווה או מרגריטה קפואה ולאכול בעצלתיים מאזטים טעימים, דגים שמטופלים ביד עדינה או פאייה גדושה פירות ים. ועוד לא הזכרנו את ארוחות הבוקר המפורסמות של “מנטה ריי”, שכדי ליהנות מהן יש להזמין מקום זמן רב מראש