חיפוש מתקדם

סברינות בסירופ רום

מתכון לסברינות בסירופ רום
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מתכוננים לחגים עם מתנות מקוריות שמכינים לבד – הפעם מתכון לסברינה בסירופ!

הסברינות האלה נותנות משמעות חדשה למושג “קינוח בצנצנת”. מצטיידים בתבנית סיליקון לפרלינים (עדיף יותר מאחת כדי לקצר את זמני ההכנה) ומכינים עוגות קטנטנות. השימור בסירופ מעניק להן לחות ותיבול ונילי וגם מאריך את חיי המדף. את המתנה הזו איש לא ישכח!

בהמשך צירפנו גם את המדריך המלא לעיקור צנצנות.

חומרים

לשימון התבנית:
לסירופ רום:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסברינות: מערבלים קמח, שמרים וחלב במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים סוכר, מלח, קליפת לימון וביצים ומערבלים כ-3 דקות עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  3. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים 8 דקות לקבלת בצק נוזלי ודביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות סיליקון קטנות בספריי שמן.
  5. מערבבים את הבצק ומוציאים ממנו את כל האוויר. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לשקעי התבנית עד מחצית גובהם. מכסים בניילון ומתפיחים כ-20 דקות עד שהבצק מגיע לשפת התבניות.
  6. אופים כ-10 דקות עד שהסברינות מזהיבות ומעט יבשות. מצננים.
  7. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל חומרי הסירופ למעט רום ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-3 דקות עד שהסוכר נמס ומסירים מהכיריים. מוסיפים רום, מערבבים ומצננים מעט. מסננים.
  8. מניחים את הסברינות בצנצנות מעוקרות (ראו פירוט בהמשך) ויוצקים את הסירופ החמים עד שפת הצנצנות. ממתינים 2 דקות עד שהסברינות סופגות מהסירופ וממלאים שוב עד שפת הצנצנות. סוגרים ושומרים עד שבועיים במקרר.

עיקור צנצנות – כל התורה

כשמכינים חמוצים ומיני מרקחות בבית חוסכים את החומרים המשמרים הקיימים במוצרים המתועשים, אבל זה בדרך כלל אומר שהמוצר יתקלקל מהר יותר. עיקור צנצנות האחסון לפני השימוש ישמיד את החיידקים ויאריך עד פי שניים את חיי המדף! מאותה סיבה משתמשים רק במזלג נקי כדי להוציא את החמוצים מהצנצנת ולא עושים דאבל דיפינג.

שלוש דרכים לעיקור צנצנות:
> השיטה הקלאסית: מכניסים את הצנצנות והמכסים לסיר גדול, מביאים לרתיחה ו”מבשלים” 5 דקות ברתיחה מלאה. מייבשים הפוך על רשת.

> ממלאים את הצנצנות עד סופן במים רותחים. את המכסים מניחים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים לכיסוי. משהים 15 דקות, נפטרים מהמים ומייבשים הפוך על רשת.

> מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים צנצנות ומִכסים בתבנית ומעבירים לתנור ל-10 דקות. אם המכסים לא עמידים לחום, יוצקים עליהם מים רותחים כמו בהוראות לעיל.

5 בספטמבר 2016
תגובות

תגובות (2)

  • אתי 9 בספטמבר 2016 2:31 השב

    מה זה דאבל דיפינג ? במתכון הסברינות

    • ליאת על השולחן 11 בספטמבר 2016 10:16 השב

      הכוונה היא להכניס את המזלג שנכנס בפעם הראשונה לצנצנת, פעם נוספת לצנצנת. הפירוש של דאבל דיפינג באנגלית זה: טבילה פעמיים.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *