300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

סוכריות טראפלס שוקולד מריר ואגוזי לוז בקרמל על מקל קינמון - על השולחן
חיפוש מתקדם

סוכריות טראפלס שוקולד מריר ואגוזי לוז בקרמל על מקל קינמון

מתכון לסוכריות טראפלס שוקולד מריר ואגוזי לוז בקרמל על מקל קינמון
צילום: דניה ויינר

אלגנטי ומפתיע, ברווח שבין סוכריה לארטיק. תוספת של חמאת קקאו לציפוי השוקולד מבטיחה, שיתקבל ציפוי דקיק וקשה, שמתפצח בפה כמו ציפוי של ארטיקים. פעם הכנתי את הסוכריות וגיליתי שנגמרה לי חמאת הקקאו. ניסיתי לצפות בשוקולד בלבד, והציפוי יצא עבה ולא אסתטי. אז הוספתי שמן. ומה אתם יודעים? זה עבד יופי. אז למי שאין חמאת קקאו בהישג יד – שמן רגיל (למשל חמניות) יעשה את העבודה. את הסוכריות מעשירים בקרוקנט אגוזי לוז. אפשר להחליפו (אבל זה יוצא קצת פחות טעים…) ב-300 גרם ברס – קרוקנט תעשייתי קנוי.

חומרים

לקרוקנט:
לטראפלס:
לציפוי שוקולד מריר:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקרוקנט: ממיסים סוכר במחבת לקרמל זהוב. מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, עד שהם מצופים בקרמל, והתערובת הופכת סמיכה וקשה לערבוב.
  2. מסירים מהאש ויוצקים מיד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים את התערובת לשכבה דקה ככל האפשר ומניחים לה להצטנן ולהתקשות.
  3. שוברים בידיים לפיסות ומעבירים לשקית ניילון עבה מכוסה במגבת. חובטים מעל בעזרת מערוך, עד שמתקבלת תערובת מרוסקת של אבקה וגם שברים קטנים (אפשר לרסק במעבד מזון עם להב מתכת, אבל הוא נוטה להפוך את הקרוקנט לאבקה דקיקה ולכן פחות מומלץ). שומרים בצד עד לשימוש.
  4. מכינים את הטראפלס: מחממים שמנת מתוקה ומלח בסיר לסף רתיחה.
  5. יוצקים על השוקולד הנמצא בקערה ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים חמאה וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מערבבים פנימה היטב את הקרוקנט שהכנו קודם. יוצקים לתבנית מרופדת בניילון נצמד, מכסים ומעבירים למקפיא לשעתיים, עד שהתערובת מתקשה.
  6. מוציאים את מלבן השוקולד מהתבנית (נעזרים בניילון), ופורסים לריבועים בסכין טבול במים רותחים. מגלגלים כל ריבוע לכדור בידיים מאובקות בקקאו. נועצים מקל קינמון ומעמידים על הראש (המקל כלפי מעלה) בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחזירים למקפיא לשעה עד להתקשות.
  7. בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאת קקאו. מדי פעם מפסיקים את פעולת המיקרוגל ומערבבים. תהליך ההמסה יהיה ארוך יחסית, כי לחמאת הקקאו לוקח יותר זמן להימס מאשר לחמאה רגילה. מניחים בצד, עד שהתערובת מגיעה לחום שפתיים.
  8. מוציאים את הטראפלס מהמקפיא ואוחזים במקל. מטביעים בציפוי השוקולד, כך שהם יצופו מכל הכיוונים. מנערים קצת, כדי לאפשר לעודפי השוקולד לטפטף חזרה לקערה. מניחים שוב על הראש, על תבנית עם נייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקה-שתיים לציפוי קשיח ודקיק.
  9. שומרים במקפיא, ומוציאים 10 דקות לפני ההגשה. אם מגישים באותו יום, שומרים במקרר.

הצעת הגשה: אפשר להגיש בקערית קטנה על מצע של ברס (אגוזים מסוכרים קצוצים), כמו בתצלום.