חיפוש מתקדם

סוכריות על מקל מבצק סוכר

מתכון לסוכריות על מקל מבצק סוכר
מיכל מוזס,איוונה ניצן וטליה אסיף (PETIT GATEAU) | צילום: בועז לביא

סוכריות יפהפיות, שמכינים תוך דקות בלי מדידות ובישולים. לפני שמתחילים צריך לקפוץ לחנות אפייה ולהצטייד בבצק סוכר עם CMC (חומר שמסייע לבצק להתקשות) ובמקלות סוכרייה, שמשיגים בחנויות אפייה.

חומרים

לקימוח:

אופן ההכנה

  1. מקמחים משטח עבודה בקורנפלור ולשׁים בצק סוכר עד שהוא רך וגמיש.
  2. חוצים את הבצק לשני גושים. מוסיפים לאחד מהם צבע מאכל ולשים עד שמתקבל צבע אחיד.
  3. מחלקים כל גוש בצק ל-5 חלקים ומרדדים לגלילים באורך 20 ס”מ וקוטר ½2 ס”מ. מלפפים גליל לבן וגליל צבעוני זה בזה. מגלגלים את הצמה שנוצרה לשבלול (כמו בתמונה), ובעודו מונח על משטח העבודה נועצים מקל עד כ-1/3 מעומקו. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
  4. מייבשים על משטח העבודה באוויר הפתוח במשך כמה שעות עד שהסוכריות מתקשות. מאחסנים בקופסה אטומה הרחק מלחות.

גיוונים:

  • שוזרים את הגלילים בצורות שונות, למשל צמה.
  • מוסיפים לבצק כמה טיפות של תמציות בטעם פטל, שקדים או תות. לשים וממשיכים לפי ההנחיות במתכון.
21 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *