חיפוש מתקדם

סופגניות יווניות (loukoumades)

מתכון לסופגניות יווניות (loukoumades)
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כל מאפייה ביוון מוכרת את הסופגניות הקטנות האלה – טבולות בדבש מבושם בקינמון. בכל פעם שאני מבקרת ביוון אני ממהרת למאפייה, קונה שקית שלמה ומחסלת אותה תוך חמש דקות. הלוקומדס קלות יחסית להכנה ומהוות חלופה מקסימה לסופגניות המסורתיות של חנוכה.

חומרים

לבצק:
לטיגון עמוק:
לסירופ:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר בקערה עם מים חמימים. משהים ל 10- דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים קמח, ביצים ומלח וטורפים עם מטרפה ידנית לתערובת דביקה, חלקה ואחידה.
  3. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
  4. בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים את כל החומרים בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 5- דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. מצננים.
  5. מכינים את הסופגניות: מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית. מחליקים לתוך השמן כף גדושה של תערובת לכל סופגנייה (הכי נוח להכין כוס עם מעט שמן, לטבול את הכף בשמן ואז להחליק את הבצק לתוך שמן הטיגון בעזרת כף שנייה). בכל פעם מטגנים 7-6 סופגניות (כדי שהשמן לא יתקרר). מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהסופגניות זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה, יוצקים את הסירופ, מפזרים אגוזים קצוצים ומגישים חם או בטמפ החדר.