300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

סופגניות קלאסיות של מיקי שמו - על השולחן
חיפוש מתקדם

סופגניות קלאסיות של מיקי שמו

מתכון לסופגניות קלאסיות של מיקי שמו
צילום: דן לב |סגנון: דלית רוסו
מתכון לסופגניות קלאסיות של מיקי שמו
צילום: דן לב |סגנון: דלית רוסו

סופגניות השמרים שכולנו מכירים ואוהבים. אפשר למלא בריבה ולזרות אבקת סוכר, ואפשר להיות יצירתיים ולהכין אחד מ7 הציפויים המתוקים של מיקי שמו

סופגניות – 5 עצות לפני שמתחילים

  1. משתמשים בקמח לחם (שטיבל מס’ 2), שעוזר להפיק סופגניות במרקם אוורירי ורך, השומרות על נפחן גם לאחר הטיגון.
  2. מקפידים על לישה ממושכת – 12 דקות במיקסר במהירות בינונית.
  3. מוסיפים לבצק כף ברנדי, שנותן טעם וגם מצמצם את כמות השמן שחודר לסופגניות במהלך הטיגון. מוסיפים את האלכוהול בשלב הסופי של הלישה, כדי לא להרוג את השמרים.
  4. מטגנים בשמן עם טמפ’ שריפה גבוהה, למשל שמן קנולה או שמן חמניות.
  5. ממלאים את הסופגניות בריבה כמה דקות אחרי הטיגון, כשהן חמות.

חומרים

לבצק:
לטיגון:
למלית שוקולד מריר:
למלית שוקולד לבן:
למלית פררו רושה:
למלית חלבה:
למלית שוקולד לבן ולימון:
למלית ריבת חלב:
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
  • 500 גרם ריבת חלב
למלית מרשמלו:
  • 80 מ”ל (1/3 כוס) מים קרים
  • 1 שקית (14 גרם) אבקת ג’לטין
  • 140 גרם (10 יח’) תותים
  • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
  • 220 גרם (2/3 כוס) דבש
למלית ריבה:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים.
  2. מוסיפים קמח, ביצים, חמאה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים ברנדי ומלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
  4. מעצבים ומתפיחים שוב: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-25 חלקים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
  5. מניחים את הכדורים ב-3-2 מגשים מעט משומנים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח
  6. מכינים מלית שוקולד מריר/לבן: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
  7. מכינים מלית פררו רושה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים מחית נוגט ואגוזים ומערבבים היטב.
  8. מכינים מלית חלבה: מחממים חלב וממרח חלבה 40-30 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
  9. מכינים מלית שוקולד לבן ולימון: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים קליפה ומיץ לימון ומערבבים. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
  10. מכינים מלית ריבת חלב: מחממים חלב וריבת חלב 40-30 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
  11. מכינים מלית מרשמלו: יוצקים מים לקערה, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות.
  12. מרסקים תותים במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה.
  13. מחממים סוכר, חצי מכמות הדבש וחצי ממחית התותים בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים
  14. לרתיחה ומבשלים כדקה עד שהתערובת מעט מסמיכה.
  15. מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את תערובת הג’לטין, שאר הדבש ומחית התותים ומקציפים כ-10 דקות לתערובת קרה, תפוחה ויציבה.
  16. מטגנים, ממלאים ומקשטים: מחממים שמן עמוק בסיר גדול לטמפ’ של 170 מעלות ומטגנים בכל פעם 4-3 סופגניות כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ומצננים כ-5 דקות.
  17. טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי הנבחר, או מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים מעל אבקת סוכר.

גיוונים:

  • מוסיפים כף אינסטנט פודינג וניל לבצק יחד עם הקמח. הפודינג מעניק לסופגניות טעם וניל ומרקם רך לאחר הטיגון.
  • את הברנדי אפשר להחליף גם בקוניאק.
  • בתור שמן לטיגון אפשר להשתמש בגם בשמן חמניות.
  • במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1 שקית + כף שמרית.
  • אפשר להחליף את ריבת התות בכל ריבה שאוהבים.

טיפ:
אפשר להשתמש בכל הציפויים גם כמלית לסופגניות. מצננים מעט, כדי שיהיו פחות נוזליים, וממלאים.

שוקולד מריר
לכ-15 סופגניות:
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1.  מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים
לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
2.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

שוקולד לבן
לכ-15 סופגניות:
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

1.  מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים
לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
2.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

פררו רושה
לכ-15 סופגניות:
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
200 גרם מחית נוגט (להשיג בחנויות מתמחות)
1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים וקלויים קלות

1.  ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים מחית נוגט ואגוזים
ומערבבים היטב.
2.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

חלבה
לכ-25 סופגניות:
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
500 גרם ממרח חלבה

1.  מחממים חלב וממרח חלבה 40-30 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
2.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

שוקולד לבן ולימון
לכ-15 סופגניות:
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון

1.  מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים
לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים קליפה ומיץ לימון ומערבבים. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
2.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

ריבת חלב
לכ-25 סופגניות:
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
500 גרם ריבת חלב

1.   מחממים חלב וריבת חלב 40-30 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף).
2.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.

מרשמלו
לכ-25 סופגניות:
80 מ”ל (1/3 כוס) מים קרים
1 שקית (14 גרם) אבקת ג’לטין
140 גרם (10 יח’) תותים
250 גרם (11/4 כוסות) סוכר
220 גרם (2/3 כוס) דבש

1.  יוצקים מים לקערה, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות.
2.  מרסקים תותים במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה.
3.  מחממים סוכר, חצי מכמות הדבש וחצי ממחית התותים בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים
לרתיחה ומבשלים כדקה עד שהתערובת מעט מסמיכה.
4.  מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את תערובת הג’לטין, שאר הדבש ומחית התותים ומקציפים
כ-10 דקות לתערובת קרה, תפוחה ויציבה.
5.  טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי.