300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

סטראצ'טי כבדי עוף של מסעדת פאסטל - על השולחן
חיפוש מתקדם

סטראצ’טי כבדי עוף של מסעדת פאסטל

מתכון לסטראצ’טי כבדי עוף של מסעדת פאסטל
צילום: דניאל לילה

שף הלל תווקולי: “אני מאוד אוהב פסטה קרועה. כך מרגישים את ידיו של הטבח ובכל פעם המנה יוצאת מעט שונה. במסעדה אנחנו מכינים את הפסטה בעצמנו, אבל בבית אמליץ להשתמש בשברים של דפי לזניה איכותיים”. לפני ההגשה מפזרים על הפסטה גרמולטה – פירורי לחם מתובלים, שהומצאו על ידי יהודי רומא כתחליף לפרמזן שמגררים מעל פסטות בשריות.

המתיקות המעודנת של בירות חיטה גרמניות תהיה תמיד מושלמת למנות עם כבדים. הבירה תוסיף רעננות נעימה ותתחבר היטב גם עם טעמי הטלה ודפי הלזניה שבמנה.

חומרים

לגרמולטה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הגרמולטה: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים שאר החומרים ומטגנים 4-3 דקות עד שהפירורים מזהיבים.
  2. מכינים את הרוטב והפסטה ומגישים: מחממים מחבת נוספת עם שמן זית על להבה גבוהה וצורבים ברוקולי וכבדי עוף 2 דקות מכל צד עד לקבלת סימני חריכה עדינים. מסירים מהכיריים.
  3. בינתיים מביאים לרתיחה סיר עם מים ומלח לפסטה.
  4. מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים פנצ'טה כ-2 דקות להזהבה.
  5. יוצקים יין וציר טלה ומבשלים דקה. מוסיפים את הברוקולי והכבדים ומערבבים.
  6. שוברים דפי לזניה לפיסות גסות, זורקים למים הרותחים ומבשלים עד שפיסות הלזניה צפות. מסננים ומוסיפים מייד למחבת עם הרוטב. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים עוד דקה-שתיים.
  7. מסדרים את הפסטה בצלחת הגשה, מפזרים גרמולטה מעל ומגישים מייד.

היא יושבת בטבורו של אגף חדש במוזיאון תל אביב וכבר בכניסה אליה מרגישים ניתוק מההמולה שבחוץ: חלל רחב ידיים ואוורירי, קירות א-סימטריים שזוחלים אל התקרה ומטשטשים את הגבולות בין מעלה למטה. יש זיקה חכמה בין עיצוב החלל לבין הארכיטקטורה של המוזיאון, וההרמוניה הזאת זיכתה את “פאסטל” בתואר “המסעדה היפה בעולם” לשנת 2014 בתחרות עיצוב בינלאומית. בתחילת דרכה היה לה שף צרפתי ותפריט עם נטייה צרפתית ברורה, אך תחת הובלתו של השף הלל תווקולי הפך התפריט ב”פאסטל” למקומי יותר עם מנות כמו מרק דלעת צלויה עם בשר סרטנים, עירית, ברוסקטה וקרם פרש; שרימפס קריסטל עם מרווה, איולי צ’יפוטלה וצ’יפס; וסשימי של אינטיאס קרם סלק, לבנה מעושנת וקישוא בלאדי.