חיפוש מתקדם

סינרול – מאפה בצק עלים בניחוח קינמון

מתכון לסינרול – מאפה בצק עלים בניחוח קינמון
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אחד המאפים הכי ממכרים, בעיקר אם אתם אוהבים קינמון. חשוב להשתמש בבצק עלים איכותי על בסיס חמאה ולהפשירו לפי ההוראות שעל האריזה.

חומרים

להברשה:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. פורשים את בצק העלים על משטח מעט מקומח ומברישים בחמאה מומסת. מערבבים שני סוגי סוכר וקינמון בקערה ומפזרים על הבצק. מגלגלים מערוך על פני הבצק, כדי להטמיע בו את תערובת הסוכר ומטפטפים מעט חמאה מומסת.
  3. חותכים ל-25 פסי אורך, מגלגלים כל פס לספירלה ויוצרים שבלול.
  4. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס (כדי שלא יפתח במהלך האפייה), מניחים בתבניות ומברישים בביצה.
  5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה.
  6. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
אפייה יצירתית

 

גיוונים:

• לטעם קינמון מודגש יותר מוסיפים עוד כפית קינמון (סה”כ 2 כפיות).
• צ’וקולדרול – במקום קינמון משתמשים ב-2 כפות אבקת קקאו.