חיפוש מתקדם

סלטא משווייה

מתכון לסלטא משווייה
מילים: יונית נפתלי-קו-אל | צילום: דניאל לילה

מיכל: “סלט פלפלים קלויים תוניסאי חריף שלמדתי (עם עוד המון מטעמים נפלאים) מחמותי. הסלט הוא אחד ממרכיביו של הפריקסה (הכריך הסופגנייתי שמאפיין את העדה), אבל הוא טוב כמעט בכל כריך, החל מכריך בשר קר ועד כריכי ביצים או גבינות ים תיכוניות.

מומלץ לעטות כפפות לפני שמנקים וקולפים את הפלפלים החריפים.

ועוד טיפ: משוויה מוצלחת באמת נטחנת במכונת בשר ולא במעבד מזון, שגורם לה לאבד מהמרקם הייחודי שלה”. את הפלפלים עדיף לקלות על גריל פחמים אבל גם בתנור הסלט יוצא מעולה.

חומרים

אופן ההכנה

1. מפעילים את התנור על מצב גריל בחום מקסימלי. 2. קולים את הפלפליפ כ-40 דקות עד שקליפתם משחירה ומתנפחת. מעבירים למסננת מעל הכיור לצינון והגרת נוזלים (לפחות 20 דקות). 3. קולפים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקוצצים דק את בשרם. 4. מעבירים לקערית או צנצנת. מוסיפים שום, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. 5. שומרים עד שבועיים בצנצנת אטומה במקרר.