מתכון

סלטא משווייה

מיכל וקסמן מלמדת איך מכינים סלט פלפלים חריפים לוהט שמתאים לכל כריך ולכל ארוחה

1,898 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

סלט פלפלים קלויים תוניסאי חריף שלמדתי (עם עוד המון מטעמים נפלאים) מחמותי. הסלט הוא אחד ממרכיביו של הפריקסה (הכריך הסופגנייתי שמאפיין את העדה), אבל הוא טוב כמעט בכל כריך, החל מכריך בשר קר ועד כריכי ביצים או גבינות ים תיכוניות.
מומלץ לעטות כפפות לפני שמנקים וקולפים את הפלפלים החריפים.
ועוד טיפ: משוויה מוצלחת באמת נטחנת במכונת בשר ולא במעבד מזון, שגורם לה לאבד מהמרקם הייחודי שלה. את הפלפלים עדיף לקלות על גריל פחמים אבל גם בתנור הסלט יוצא מעולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מפעילים את התנור על מצב גריל בחום מקסימלי.

2

קולים את הפלפליפ כ-40 דקות עד שקליפתם משחירה ומתנפחת. מעבירים למסננת מעל הכיור לצינון והגרת נוזלים (לפחות 20 דקות).

3

קולפים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקוצצים דק את בשרם.

4

מעבירים לקערית או צנצנת. מוסיפים שום, מלח ושמן זית ומערבבים היטב.

5

שומרים עד שבועיים בצנצנת אטומה במקרר.