חיפוש מתקדם

סלט אטריות קר עם טטאקי טונה, נקטרינות ובזיליקום

מתכון לסלט אטריות קר עם טטאקי טונה, נקטרינות ובזיליקום
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אפשר לשים אותן על השולחן במקום זר פרחים ולהתפעל מיופיין, אפשר לנגוס בעורן החלק ולהתענג על בשרן העסיסי והחמצמץ ואפשר לקחת אותן למטבח ולגלות שיש להן אישיות יצירתית ורבת גוונים. מבשלים עם נקטרינות. הטעמים האסיאתיים של הרוטב מתקשרים היטב גם עם פלחי הנקטרינות וגם עם אטריות השעועית, והכל יחד מהווה תפאורה הולמת לשחקנית הראשית: טונה צרובה.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הטונה והאטריות: מחממים היטב מחבת גריל עם פסים. משמנים מעט נתח טונה וצורבים אותו דקה וחצי מכל צד, כך שהדג ישחים בדפנות אבל יישאר ורוד ונא בפנים. מצננים.
  2. חולטים אטריות שעועית דקה-דקה וחצי בסיר עם מים רותחים, מסננים ומצננים בקערה עם מי קרח. מסננים.
  3. מכינים את הרוטב, מרכיבים ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומאזנים טעמים. במידת הצורך מוסיפים מלח או כפית נוספת של סויה.
  4. מערבבים את האטריות עם חומרי הסלט והרוטב למעט הטונה.
  5. פורסים את הטונה, מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מוסיפים את פרוסות הטונה ומטפטפים עליהן מהרוטב שנשאר בקערה.

גיוון: אפשר להכין את הסלט עם רצועות חזה עוף מאודות באותה כמות

23 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *