חיפוש מתקדם

סלט וייטנאמי של דפי אורז, סינטה ועלים ירוקים

מתכון לסלט וייטנאמי של דפי אורז, סינטה ועלים ירוקים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מזטים וטאפאס יש גם במזרח אסיה, בעיקר אצל הווייטנאמים. בארוחת ערב ממוצעת עולות על השולחן כעשר קערות עם מנות צמחוניות או בשריות, קלילות או כבדות, מבושלות, מטוגנות או נאות. אין סדר אכילה קבוע, אבל המגוון תמיד כולל מנות שמרעננות את החך ופותחות את התיאבון. לפניכם מתכון לסלט כזה — המון עלים רעננים של נענע, בזיליקום וכוסברה, בוטנים מתוקים-מלוחים, דפי אורז נגיסים (שמתפקדים כאן על תקן אטריות רחבות) ופרוסות בשר נא, שסופח את הטעמים הימיים של הרוטב.

חומרים

לסלט:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: טורפים את החומרים בקערה עד שהסוכר מתמוסס.
  2. מכינים את שאר החומרים ומגישים: משרים כרישה בקערת מים קרים ל-10 דקות ומסננים.
  3. שוברים דפי אורז לחתיכות בגודל 3-2 ס”מ. משרים במים קרים כ-2 דקות ומסננים.
  4. מניחים את הכרישה, מלפפון, עלי כוסברה, נענע ובזיליקום בקערה, מוסיפים את דפי האורז ויוצקים רוטב. מערבבים.
  5. מסדרים פרוסות סינטה בתחתית צלחת הגשה ועורמים עליהן תלולית סלט. מפזרים בוטנים ומגישים.
21 ביוני 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *