חיפוש מתקדם

סלט ירוק אסיאתי

מתכון לסלט ירוק אסיאתי
צילום: דניה ויינר

נבטים, ג’ינג’ר כבוש, שומשום ואטריות מסולסלות (נודלס אינסטנט) ללא בישול, המוסיפות לסלט קראנצ’יות נהדרת, ברוטב של מסעדת “ווגאמאמה” הלונדונית.

נבטים

עכשיו אפשר למצוא נבטים טריים מסוגים שונים כמעט בכל מרכול או ירקנייה משובחת, תודות לאלעד סלע מרמת הכובש, אשר החל לפני שנה וחצי לגדל, עם המון חזון ואהבה, נבטים נפלאים ללא חומרים כימיים. אלעד מגדל סוגים שונים של נבטים: רשאד, כוסברה, צנוניות, בזיליקום, חמניות, עירית ועוד, ומוכר למסעדות הטובות ביותר. חברת “אסיף” משווקת עבורו את הנבטים לחנויות ולירקנים מובחרים, כדי שגם הצרכן הקטן בבית יוכל ליהנות מהם. אלעד הסביר לי, שנבטים הם השלב השני בנביטת זרע או קטנית ומאופיינים בשני עלים פסיגיים. השלב הראשון הוא נבטוטים, שהם בעלי שורשון קטן ובעצם מהווים יותר זרע מנבט. השלב השלישי הוא עלי המיקרו, שהם עלים נוספים שצמחו מעבר לשניים הפסיגיים, והשלב הבא הוא עלי הבייבי המוכרים.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
  2. קורעים את עלי החסה, מניחים בקערה, מוסיפים אטריות, נבטים, ג’ינג’ר ושומשום.
  3. יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים.

גיוון:

  • את שמן התירס אפשר להחליף בשמן קנולה.
  • את בצל השאלוט אפשר הלחליף בשני בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד).
7 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *