חיפוש מתקדם

סלט ירוק מושלם

(2 חוות דעת)
מתכון לסלט ירוק מושלם
צילום: דניאל לילה

בעצם זה לא הסלט אלא הרוטב – הוא ממכר. ראו הוזהרתם! אביגאל כהן, עובדת לשעבר ב”על השולחן” ובשלנית בחסד, התלהבה מהסלט הירוק של רשת “ריבר” ושחזרה אותו מזכרון החך שלה. מה שכן – מי שאוכל את הסלט על תקן מנה דיאטטית שיסתכל היטב במרכיבים. כמות הרוטב כאן גדולה ממה שנחוץ לסלט, אבל הוא נשמר כמה ימים בצנצנת סגורה בקירור.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מרסקים כוסברה ושיני שום למחית במעבד מזון. מוסיפים חמאת בוטנים, אבקת סוכר וחומץ ומערבלים לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים שמן מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול לקבלת רוטב במרקם אחיד.
  2. מניחים את העלים בקערת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב. מערבבים ומפזרים מעל שקדים או אגוזים מסוכרים.

לסלט ארוחה:
מוסיפים בהגשה רצועות של חזה עוף צלוי או נתחי פרגיות צלויות.

תגובות

תגובות (6)

  • סמדר 5 באפריל 2016 20:41 השב

    יצא מעולה! מאוד דומה לרוטב של “ריבר”. זה אמור לצאת כל כך סמיך?

    • לי גיל - על השולחן 6 באפריל 2016 10:12 השב

      הרוטב אמור לצאת סמיך ולא נוזלי מדי, אבל אם הוא סמיך מדי לטעמך אפשר להוסיף עוד קצת שמן.

      • שירן 19 בינואר 2017 18:58 השב

        אפשר לשים חומץ רגיל במקום חומץ בין יין??

        • לי גיל - על השולחן 23 בינואר 2017 14:53 השב

          כן, אבל הטעם יהיה מעט שונה (אבל עדיין טעים)

  • לירון .ח. 30 ביוני 2016 11:43 השב

    מושלם !
    סלט אליפות – יצא יאמי !!!

  • אביה 7 בנובמבר 2016 17:47 השב

    הכנתי, יצא מטורף!!!

    אני הוספתי בולגרית 🙂
    אפשר לשחק עם הכמויות של מרכיבי הרוטב לפי הטעם והכמות הרצויה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *