חיפוש מתקדם

סלט ירוק עם סינטה ונקטרינה צלויה

מתכון לסלט ירוק עם סינטה ונקטרינה צלויה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רשימת הרכיבים עלולה להיראות ארוכה ומרתיעה, אבל זה סלט שלוקח בערך 10 דקות להרכיב והוא אחלה דרך להתחיל את הארוחה ולרכך את ההמתנה לבשרים, הדורשים זמן צלייה או בישול ארוכים. בזכות הצלייה הנקטרינה מקבלת גוון מעושן והמתיקות שלה מתעצמת. השילוב שלה עם עלי כוסברה, בזיליקום ונתחי סינטה דקיקים מוליד מנה מתוקה-חמצמצה ומאוד רעננה עם גוון כמעט אסיאתי.

חומרים

לויניגרט:
לסלט:

אופן ההכנה

  1. בבית: מנערים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת לרוטב אחיד. הוויניגרט נשמר במקרר עד 3 ימים.
  2. בשטח: מתבלים סינטה בפלפל שחור וצולים מעל גריל פחמים לוהט 6 דקות מכל צד. מסירים מהאש ומשהים דקה או שתיים.
  3. בינתיים צולים את הנקטרינות כדקה מכל צד.
  4. פורסים את הסינטה לפרוסות דקיקות וממליחים.
  5. מערבבים עלים ובצל ירוק עם הוויניגרט, מוסיפים שומשום ואת פרוסות הסינטה והנקטרינה, מערבבים ומגישים.
21 באוגוסט 2011
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *