חיפוש מתקדם

סלט ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על ברוסקטה

מתכון לסלט ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על ברוסקטה
צילום: ליאת פז

וריאציה איטלקית ל”סלט בכריך”, סלט חם של ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על מצע ברוסקטה.

בקיץ הפירות מתוקים ועסיסיים והירקות מגיעים ישירות מהשדה, בלי לעבור קירור שמקהה את טעמם. שיטוט בשווקים או אפילו אצל הירקן השכונתי מעורר אצלי מיד תיאבון ואיתו רעיונות לסלטים נפלאים, שיכולים לתפקד כארוחה שלמה – במיוחד כשהטמפרטורות עולות, ואנחנו רוצים להיות בצד הקל של המטבח. לא מוכרחים להיצמד למתכונים – אפשר לשנות, לאלתר ולהחליף מרכיב כזה באחר לפי טעמכם האישי, העיקר שחומרי הגלם יהיו טריים ואיכותיים. הגישו לצד הסלט קנקן לימונדה ביתית צוננת או בקבוק יין משובח, ומובטחת לכם הנאה מושלמת. הכי טעים, הכי קל

חומרים

לברוסקטות:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מכינים את הברוסקטות: מברישים את חצאי הג’בטות במעט שמן זית, משפשפים בשום, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-8 דקות עד להזהבה.
  3. מכינים את הסלט ומגישים: מברישים פרוסות חציל, זוקיני ועגבניות במעט שמן זית.
  4. מחממים מחבת מחורצת על להבה גבוהה וקולים כ-2 מכל צד.
  5. את העגבניות קולים כדקה שצידן החתוך על גבי המחבת.
  6. מעבירים לקערה, מוסיפים כדורי מוצרלה וחומץ, מתבלים ומערבבים.
  7. מניחים את הסלט על פרוסות הג’בטה, מקשטים בעלי אורגנו ומגישים.