חיפוש מתקדם

סלט כבד עם חצילים ורימונים של קימל

מתכון לסלט כבד עם חצילים ורימונים של קימל
צילום: דניאל לילה

השף שאול בן אדרת: “זו אחת המנות הראשונות בתפריט של ‘קימל’. אני מסדר מערום גדול של הסלט הזה על פרוסה של חלה רכה, אבל אפשר להגיש גם בקערת סלט גדולה למרכז השולחן. אני מאוד אוהב את משחק המרקמים בין הכבד והחצילים הרכים לבין גרעיני הרימון העסיסיים.”

השילוב העשיר בין מרקמים וטעמים במנה הזו יעבוד בצורה נהדרת עם בירת לאגר דוגמת טובורג. בדומה למנה, הבירה הזו בעלת מורכבות – עשירה בטעמים של קרמל, ביסקוויט ואגוזים. טעמי הבירה מתאזנים בזכות ההגזה והמרירות שמאפיינת סגנון זה, ולכן טובורג מרעננת ומשתלבת נהדר גם עם מנה מורכבת כמו זו.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצלים 8-7 דקות להזהבה עמוקה. מעבירים לצלחת בעזרת כף מחוררת.
  2. מוסיפים כף שמן זית למחבת ומטגנים כבדים 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
  3. מוסיפים 2 כפות שמן זית למחבת ומטגנים קוביות חצילים 5-4 דקות להזהבה. מצננים מעט.
  4. שמים את הבצל והכבדים המטוגנים וביצים קשות על קרש חיתוך. קוצצים גס בעזרת סכין ומעבירים לקערת הגשה.
  5. מוסיפים חצילים, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  6. להגשה: מפזרים על המנה פולי אדממה, גרגרי רימון ופרוסות צנונית.

מסעדת “התרנגול הכחול” של השף הוותיק שאול בן אדרת היא האחות הצעירה של “קימל” הפופולרית. המסעדה נמצאת במרכז מסחרי אלגנטי, בין מגדלי היוקרה של צפון תל אביב, והשף מכין בה מנות ברוח ביסטרו מחומרי גלם עונתיים. כאן תוכלו לטעום תבשיל מוח עגל בעגבניות, צ’ילי ולימון, המוגש עם טחינה ירוקה; פטה כבדי עוף בקלבדוס, דבש וריבת גזר או בוריק פריך ממולא בביצה, תפוח אדמה ותרד.