חיפוש מתקדם

סלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה

מתכון לסלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה
צילום: שרית גופן

הוסיפו עדשים לדלורית צלויה ועשבי תיבול וקבלו סלט שהוא ארוחה.

משהו בין סלט לתבשיל, שאפשר להכין ערב קודם ולקחת לעבודה או לפיקניק למחרת. רגע לפני שאוכלים אפשר לזלף מעל טחינה או לפורר גבינה או גם וגם.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ‏מתבלים את חצאי הדלורית במעט שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ותימין. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום, שמחוררים תחילה בכמה מקומות כדי לאפשר יציאת אדים.
  3. ‏אופים כ-45 דקות עד שהדלורית מתרככת. מצננים וחותכים לקוביות (משאירים את הקליפה).
  4. בינתיים שמים עדשים בסיר עם מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות ומסננים.
  5. מערבבים בקערה את כל החומרים, מתבלים ומגישים עם גבינה וזילוף של טחינה גולמית משובחת.

גיוון: מחליפים את הדלעת בברוקולי או בכרובית.
הכנה מראש: את העדשים והדלורית אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את התיבול הסופי והוספת הגבינה מבצעים בסמוך להגשה.

11 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *