חיפוש מתקדם

לאב גאי – סלט עוף וחלקי פנים של בית תאילנדי

מתכון ללאב גאי – סלט עוף וחלקי פנים של בית תאילנדי
צילום: דניאל לילה

מנת שרינג קלאסית: מגישים קערה גדולה של הסלט למרכז השולחן בליווי סטיקי רייס. אפשר לטגן את העוף וחלקי הפנים כמה שעות מראש ולהרכיב את הסלט בסמוך לארוחה. אוכלים חם או בטמפ’ החדר.

הוגרדן, בירת חיטה בלגית עשירה בתיבול. גרידת תפוזי קיראסאו שמביאה ארומה הדרית וזרעי כוסברה יוצרים עמוקים בטעם. הוגרדן היא פרטנרית נהדרת למנה עזת טעם כמו לאב גאי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים ווק או מחבת עם שמן על להבה בינונית ומטגנים פרוסות פרגית, קורקבנים ולבבות 6-5 דקות עד שהנתחים מזהיבים היטב. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
  2. מעבירים את הבשר המטוגן לקערת הגשה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים חם או בטמפ' החדר.

“בית תאילנדי” נוסדה בשנת 1996, הרבה לפני שטעמי הארץ הרחוקה ההיא היו מוכרים לסועדים הישראלים. יריב מלילי, שהביא לישראל את הבשורה של אוכל אותנטי, למד את טכניקות הבישול מאשתו התאילנדית, ושניהם יחד בנו תפריט המשלב מנות מסורתיות מצפון מזרח תאילנד לצד כמה מנות מהאזורים הדרומיים. כיום, שני עשורים מאז פתיחתה, “בית תאילנדי” היא אחת המסעדות האהובות והמוערכות בתל אביב.