חיפוש מתקדם

סלט רובושון

מתכון לסלט רובושון
צילום: דניה ויינר

דרך נפלאה ושונה להגיש סלט ירוק, שאת ההשראה לה שאבתי מהשף המהולל ז’ואל רובושון. הסלט מורכב מחצי לב חסה ערבית (מעין “סירת חסה”) ועליה ירקות ורוטב משגע. כאן בגרסה שלי.

הדרך להכנת סלט ירוק מנצח

בוחרים בעלים טריים בלבד, שוטפים ומייבשים היטב, עדיף במייבש חסה. מערבבים היטב את הרוטב ויוצקים על העלים ממש ברגע האחרון לפני ההגשה, בכמות שתעטוף את כל העלים בשכבה דקיקה ועדינה, מבלי שתישאר “שלולית” בתחתית קערת הסלט. מומלץ להתחיל עם שליש מכמות הרוטב שבמתכון, לערבב, ולהוסיף רק אם חסר.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
  2. מניחים על כל צלחת חצי לב חסה כשהחתך כלפי מעלה, מסדרים מעל עגבניות, אספרגוס, ביצים וזיתים.
  3. יוצקים שתי כפות רוטב על כל מנה ומגישים.

אפשר להשתמש גם בביצי שליו כבושות בצנצנת

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *