חיפוש מתקדם

סלט תאילנדי ורוסטביף ברוטב טומטצ’ילי

מתכון לסלט תאילנדי ורוסטביף ברוטב טומטצ’ילי
צילום: עודד מרום | סגנון : אוריה גבע

בימים שאחרי סעודת החג הנתחים הקרים ישתלבו היטב בסלטים קרים או בכריכים מושקעים. הנה כמה רעיונות למנות רעננות ביום שאחרי וגם מתכונים לממרחים זריזים ולמחמצים שישדרגו את הסנדוויצ’ים שלכם. השילוב של בשר עם פירות ותיבול אסיאתי מעניק לו חיים חדשים ומבטיח שהוא לא ישעמם אתכם ביום שאחרי. הרוטב נע בין מתיקות לחריפות והתפוזים שבו מתבלים בעדינות את הירקות, הפירות והבשר.

חומרים

לרוטב טומטצ’ילי:
לסלט:

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב טומטצ’ילי: טוחנים את כל רכיבי הרוטב חוץ משמן זית ושמן שומשום בבלנדר או במעבד מזון למחית אחידה. מסננים ומוסיפים שמן זית ושומשום. הרוטב יישמר יומיים-שלושה במקרר.
  2. מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה, מתבלים ברוטב, מסדרים מעל את פרוסות הסינטה ומגישים.
  3. לגרסה אקסטרה חריפה: מוסיפים לבלנדר כ-3 כפות סיראצ’ה (רסק פלפלים אסיאתי חריף, להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות) ו-1/2 פלפל ירוק חריף.

גיוון: במקום פפאיה אפשר להשתמש להשתמש במנגו ירוק או פפאיה כתומה קשה.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *