מתכון

סלט תירס, כוסברה ובשר טחון בוויניגרט טקילה

סלט עם שילובים וטעמים מהמטבח המקסיקני. כדי להכין אותו כהלכה חייבים תירס טרי ומתוק מאוד

3,220 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
סלט תירס, כוסברה ובשר טחון 
בוויניגרט טקילה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלט תירס, כוסברה ובשר טחון  בוויניגרט טקילה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלט עם שילובים וטעמים מהמטבח המקסיקני. כדי להכין אותו כהלכה חייבים תירס טרי ומתוק מאוד. זני התירס הממותגים תחת השם “גילי”, שזכו לכינוי “סופר סוויט”, הם המתאימים ביותר. בניגוד לתירס מתוק המכיל אחוזי סוכר בודדים שהופכים במהירות לעמילן, הסופר סוויט מכיל 13־16 אחוזי סוכר שתהליך הפיכתם לעמילן אטי יותר, ולכן טעמיו המתוקים נשמרים גם לאחר הבישול. למעשה, כשהוא ממש טרי אין צורך לבשלו כלל, לכל היותר אפשר לחלוט אותו כדקה במים רותחים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט טקילה:

לסלט:

לבשר:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

2

מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומעבירים לצלחת הגשה.

מכינים את הבשר:

3

מערבבים את חומרי הבשר מלבד שמן הזית בקערה.

4

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את התערובת תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום ומבושל.

5

מרכיבים את המנה: מפזרים את תערובת הבשר על הסלט (אם רוצים מניחים בשלב זה תלולית של שמנת חמוצה מעל למנה).