חיפוש מתקדם

סלט תירס, כוסברה ובשר טחון בוויניגרט טקילה

מתכון לסלט תירס, כוסברה ובשר טחון בוויניגרט טקילה
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלט עם שילובים וטעמים מהמטבח המקסיקני. כדי להכין אותו כהלכה חייבים תירס טרי ומתוק מאוד. זני התירס הממותגים תחת השם “גילי”, שזכו לכינוי “סופר סוויט”, הם המתאימים ביותר. בניגוד לתירס מתוק המכיל אחוזי סוכר בודדים שהופכים במהירות לעמילן, הסופר סוויט מכיל 13־16 אחוזי סוכר שתהליך הפיכתם לעמילן אטי יותר, ולכן טעמיו המתוקים נשמרים גם לאחר הבישול. למעשה, כשהוא ממש טרי אין צורך לבשלו כלל, לכל היותר אפשר לחלוט אותו כדקה במים רותחים.

חומרים

לוויניגרט טקילה:
לסלט:
לבשר:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
  2. מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומעבירים לצלחת הגשה.
  3. מכינים את הבשר: מערבבים את חומרי הבשר מלבד שמן הזית בקערה.
  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את התערובת תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום ומבושל.
  5. מרכיבים את המנה: מפזרים את תערובת הבשר על הסלט ומניחים מעל תלולית של שמנת חמוצה.