חיפוש מתקדם

סלט תפוחי אדמה, דבלים וחזה אווז

מתכון לסלט תפוחי אדמה, דבלים וחזה אווז
צילום: ליאת פז

מתכון לסלט תפוחי אדמה עם טעמי הדרים. אפשר להחליף את חזה האווז בפרושוטו או בכל נקניק אהוב אחר. בקיץ אפשר להחליף את הדבלים בתאנים טריות.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כף מלח ומבשלים 10-8 דקות, עד להתרככות. מסננים וחוצים לשניים.
  2. פורסים חזה אווז לרצועות בעובי 3 ס”מ ומטגנים על מחבת טפלון ללא שמן כדקה וחצי מכל צד. אפשר לטגן במחבת גם את תפוחי האדמה המבושלים והחצויים למרקם קריספי (מטגנים בשני מחזורים עם כף שמן זית).
  3. מעבירים את חצאי תפוחי האדמה ורצועות חזה האווז לקערה, מוסיפים דבלים ועירית.
  4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים.