חיפוש מתקדם

סלט תפוחי אדמה סגולים עם עשבי תיבול

מתכון לסלט תפוחי אדמה סגולים עם עשבי תיבול
צילום: איילון פז | סגנון: רותם ניר

לשכב פרקדן על החוף עם ספר טוב, לחשוף ציפורניים מקושטות מבעד לכפכפי אצבע, לנגוס באבטיח קר, לקחת שלוק מלימונדה עם נענע וג’ינג’ר ולשאוף פנימה את משב הבריזה האחרון מהים.

הקיץ הישראלי מורכב מפסיפס של צבעים בוהקים וריחות של פירות טריים ונענע. יש לו טעם מתוק של גלידה ורעננות חריפה של ירקות כל כך פריכים, עד שכל ביס בהם משמיע קראנץ’. אנחנו עוד נתלונן עליו כשיגיע אוגוסט, אבל בינתיים כשהוא עוד טרי ויש לו ריח של חופש, נחגוג את הקיץ במטבח, בגינה וליד הבריכה.

סלט תפוחי אדמה קר וצבעוני שמתאים כנשנוש ליד הבריכה או לארוחת ערב קלילה באמצע השבוע. משתמשים בתערובת של תפוחי אדמה סגולים ותפוחי אדמה זעירים למיקרו.

חומרים

לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה, כל סוג בנפרד, במיקרוגל או בסיר עם מים עד לריכוך. מצננים, קולפים וחוצים.
  2. מבשלים את הביצים בסיר עם מים רותחים 7 דקות בדיוק, כדי שיהיו חצי קשות. שוטפים במים קרים, קולפים וחוצים. מניחים את חצאי התפודים ואת הביצים בקערה ומוסיפים בצל סגול.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים נבטי מיקרו ומגישים.

גיוון: מחליפים את התפודים הסגולים בסלקים קטנים וצלויים בתנור או מבושלים עד לריכוך.