חיפוש מתקדם

סלק ממולא בבשר טלה, בורגול וסילאן

מתכון לסלק ממולא בבשר טלה, בורגול וסילאן
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לסילאן יש כאן תפקיד כפול: הוא מוסיף מתיקות נעימה למלית הטלה ויחד עם יין יוצר זיגוג, שמצפה את הסלקים במעטה מבריק ומעמיק את טעמם. קדרת חורף חגיגית ויפהפייה!

חומרים

למלית:
לרוטב:
לזיגוג סילאן ויין:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסלקים למילוי: שמים בסיר סלקים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות על להבה בינונית עד שהסלקים רכים למחצה. מצננים וקולפים.
  2. חותכים את ה”כובעים” (כ-1/3 מהסלק) ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן הירק בעזרת כף פריזיאן או כפית ומשאירים דפנות בעובי ½1 ס”מ.
  3. ממלאים: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  4. ממלאים את הסלקים במלית הבשר ומניחים בצפיפות בסיר רחב שמתאים לאפייה בתנור.
  5. מבשלים את הממולאים ברוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, מתקנים תיבול ויוצקים לסיר. מרטיבים את המלית שבסלקים ברוטב ומכסים ב”כובעים” ששמרנו (אפשר לתקוע קיסמים כדי שהם לא יפלו). מביאים את תכולת הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  6. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.
  7. אופים 30 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והסלקים רכים.
  8. מזגגים ומגישים: שמים בסיר את כל חומרי הזיגוג ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
  9. מוציאים את הסיר עם הסלקים מהתנור, מברישים בזיגוג סילאן, מפזרים צנוברים מעל ומגישים.
18 בינואר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *