הכנה מראש: אפשר להכין את הכיסנים ולהקפיא לפני הטיגון. לא מומלץ להקפיא אחרי הטיגון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון עמוק:
לבצק:
למלית פטה:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשים קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן במיקסר עם וו לישה במשך 4 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים מלח ולשים 3 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. מכסים ונותנים לבצק לנוח לפחות שעה במקרר ואפשר אפילו לילה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את חומרי המלית ומתקנים תיבול.
מכינים את הסמבוסק:
3
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ לכל היותר (אפשר גם במכונת פסטה לעובי של 3-2 מ”מ). קורצים 25 עיגולים בקוטר 8-7 ס”מ בעזרת כוס או טבעת אפייה. מניחים קצת פחות מכף מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג או בצביטות.
4
מחממים סיר רחב עם שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (180 מעלות). מטגנים בכל פעם 4-3 כיסנים (תלוי בגודל הסיר) 5-4 דקות עד הזהבה. לא כדאי לטגן כמות גדולה של כיסנים בבת אחת, כדי שטמפ’ השמן לא תצנח. מעבירים לנייר סופג.
5
מגישים בטמפ’ החדר. הכי טעים לצד רסק עגבניות טרי ומלפפונים כבושים.