חיפוש מתקדם

סמסרה שחורה

מתכון לסמסרה שחורה
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

קינוח שוקולד קטלני – עשיר ושוקולדי, שמשתדך מצוין עם הרוטב החמצמץ של פירות היער והעדינות של הווניל.

חומרים

למאפה השוקולד:
לרוטב וניל:
לרוטב פירות יער:

אופן ההכנה

  1. מכינים את רוטב הווניל: מחממים חלב עם מקל וניל כ-5 דקות בקערה מעל סיר אדים (בן מארי) עד שהוא חם מאוד. מגרדים את תוכן מקל הוניל לתוך החלב החם.
  2. בינתיים טורפים במטרפה ידנית חלמונים עם סוכר לקצף תפוח.
  3. עושים השוואת טמפ’: יוצקים 1/3 מהחלב החם לתערובת החלמונים וטורפים היטב. יוצקים הכל חזרה לסיר עם החלב, מחזירים את הסיר לבן מרי ומבשלים 7 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.
  4. מניחים את קערת הרוטב בתוך קערת מים קרים עם קוביות קרח לקירור מיידי.
  5. מכינים את רוטב פירות היער: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למרקם חלק.
  6. מכינים את מאפה השוקולד: מבשלים מים עם 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר בסיר על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס. מוסיפים חמאה, שוקולד וקליפת תפוז ומבשלים עד שהחמאה והשוקולד נמסים. מערבבים ומצננים.
  7. מקציפים ביצים עם יתרת הסוכר 8 דקות לקצף תפוח.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ויוצקים את התערובת לכלים אישיים בנפח של ספלון (מומלץ לתבניות סיליקון בצורת חצי עיגול) ואז מוסיפים כ-4 פיסטוקים לכל כוס. מניחים את הכלים בתוך תבנית תנור עמוקה עם מים רותחים.
  10. אופים כ-25 דקות עד שפני העוגה יציבים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  11. מרכיבים ומגישים: מחלצים את המאפים מהכלים עלי ידי חימום בברנר או על ידי טבילתם במים רותחים (מתבנית סיליקון זה פשוט). מניחים את הקינוח בצלחת ומקשטים בשני הרטבים.
1 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *