חיפוש מתקדם

סנדוויץ’ סלמון ממולא בעשבי תיבול, לימונים כבושים ונקטרינות

מתכון לסנדוויץ’ סלמון ממולא בעשבי תיבול, לימונים כבושים ונקטרינות
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הסלמון הקלאסי בגרסה ים תיכונית עם טוויסט אסיאתי. הנקטרינות מוסיפות עסיסיות ומתקתקות, ואצות הנורי עוזרות להחזיק את המנה ומוסיפות מליחות עדינה. בוחרים בשני נתחי דג עבים ודומים בגודלם מהחלק שקרוב לראש.

חומרים

למלית:
לציפוי הדג:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
  2. מרכיבים את המנה: מניחים פילה אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מתבלים במלח ופלפל, מורחים במלית ומכסים בפילה השני, כך שהצד הפרוס כלפי פנים. שומרים מכוסה בקירור.
  3. כ-30 דקות לפני ההגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. עוטפים את הדגים באצות נורי, מהדקים ומברישים בשמן זית.
  5. אופים כ-20 דקות עד לדרגת מדיום. לבדיקה נועצים סכין בחלק העבה של הדג ומוודאים שהוא ורדרד במרכזו ופושר-חמים (ולא צונן).

נערכים מראש מממלאים את הדג בבוקר. בהגשה עוטפים בנורי ואופים.
אם אין סלמון משתמשים בדניס, במוסר או בפארידה ומקצרים את זמן האפייה ל-15-12 דקות.

17 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *