חיפוש מתקדם

סנדוויץ’ תוניסאי

מתכון לסנדוויץ’ תוניסאי
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ברק אהרוני ממסעדת “טאפאס בשוק” שולף את סכין השף ומעביר שיעור בהכנת דגים נאים. והפעם: גרסה קיצית וים תיכונית לכריך התוניסאי, בתוספת שרימפס כבושים קלות. אני לא חולט את השרימפס, אלא רק כובש אותם קלות ומגיש בלחמנייה. כל השאר לפי הספר: תפוחי אדמה מבושלים, זיתים, אריסה וביצה קשה. המתכון שלפניכם מתאים לכריך אחד, אבל אפשר בקלות להכפיל ולשלש כמויות.

חומרים

לשרימפס:
לסנדוויץ’:
לתיבול:

אופן ההכנה

  1. כובשים את השרימפס: מניחים שרימפס בצלחת ומזלפים עליהם כף-שתיים מיץ לימון.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית, שום ופלפל חריף ומאדים כדקה עד שעולה ניחוח. מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מ-1/2 לימון ומביאים לבעבוע קל. מוסיפים כף מים ומערבבים. מוסיפים את השרימפס, מכבים להבה ומכניסים למקרר לקירור מהיר (אפשר לשמור בקירור עד 24 שעות).
  3. מרכיבים את הסנדוויץ’: מניחים עלי חסה בקערה קטנה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.
  4. פותחים את הלחמנייה, מורחים באריסה ומסדרים יפה את עלי החסה המתובלים. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה וזיתים.
  5. מסננים את השרימפס מהנוזלים ומניחים בלחמנייה. מוסיפים פלפל אדום חריף, בצל סגול וביצה קשה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
3 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *