חיפוש מתקדם

ספייח תרד של “האחים”

מתכון לספייח תרד של “האחים”
צילום: אנטולי מיכאלו | מילים: טלי אשחר גוטליב

המתכון הזה הוא שיעור קצר ומדויק באיך להפוך פיתה תמימה למאפה ממכר. הסוד הוא במלית התרד המתובלת, בגבינת ״המאירי״ המצוינת ובצורת המילוי הלא שגרתית.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים בצלים 8-7 דקות או עד שהם שחומים. מוסיפים שום ותרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מתבלים במלח, פלפל וזעתר, מערבבים היטב, מוסיפים גבינה, מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.
  2. יוצרים חורים בקוטר 3 ס”מ במרכז שכבה העליונה של כל פיתה. דוחסים אל כל חור רבע מתערובת התרד - דוחסים גם לשולי הפיתה כך שתהיה מלאה באופן אחיד.
  3. משמנים את הפיתות במעט שמן זית וצולים על גריל משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. אפשר לצלות גם בטוסטר לחיץ או במחבת פסים.
  4. חותכים את הפיתות לרבעים. מומלץ להגיש לצד יוגורט כבשים.
3 באוקטובר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *