300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

ספייריבס עם תפוחים של קלארו - על השולחן
חיפוש מתקדם

ספייריבס עם תפוחים של קלארו

מתכון לספייריבס עם תפוחים של קלארו
צילום: דניאל לילה

ספריבס הן בעצם צלעות חזיר תחתונות, בשר מעט קשה יותר ומאוד שומני ולכן מתאים לצלייה איטית ולעישון (את הצלעות העליונות שומרים לצליות קצרות). בזכות שכבת השומן הבשר נותר עסיסי מאוד גם לאחר צלייה ממושכת. כאן השף מוסיף לגלייז המתובל מיץ תפוחים שמעניק חמיצות עדינה שמרעננת מעט את המנה הכבדה. במסעדה מגישים את מנת הספריבס על כרש גדול עם סלט קולסלו ופרוסות לחם תירס ליד.

וינשטפן , בירת חיטה גרמנית עשירה בארומות של פירות בשלים עם הגזה גבוהה ומרירות עדינה תחמיא למנת ספריבס העסיסית ותעצים את טעמיה.

חומרים

לגלייז:
לחם תירס (חומרים לתבנית אינגליש קייק):

אופן ההכנה

  1. מכינים גלייז: על אש בינונית-נמוכה מחממים מחבת עם סוכר עד שהסוכר נמס ומקבל גוון ענברי. מוסיפים בזהירות מיץ תפוחים וחומץ ובוחשים עד לקבלת סירופ חלק. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות עד שהגלייז מסמיך מעט. מצננים.
  2. צולים ספריבס: מחממים תנור ל-100 מעלות.
  3. מניחים צלעות בתבנית ומברישים הייטב בגלייז. מכסים בנייר כסף וצולים 3-4 שעות עד שאפשר לשלוף בקלות רבה את העצמות מהבשר.
  4. בינתיים מכינים את לחם התירס: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר, חלב, שמן וביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים את שאר החומרים למעט גרגרי תירס ומערבלים לקבלת מסה אחידה.
  7. מוספים גרגרי תירס, מערבבים ויוצקים לתבנית.
  8. אופים 20 דקות עד שפני הלחם מזהיבות.
  9.  כשהבשר מוכן: מסירים את נייר הכסף, מוסיפים רבעי תפוחים ואופים 20 דקות עד להשחמה, מדי פעם מברישים את הבשר והתפוחים בגלייז.
  10.  מניחים את הספריבס ותפוחי העץ על קרש גדול או צלחת הגשה בגודל המתאים ומגישים עם פרוסות לחם תירס. הספריבס נשמרים עד שלושה ימים בקירור. לפני ההגשה מחממים מכוסה בתנור חם.

בין אם מדובר באורחים מחו”ל, שבת בצהריים עם הילדים או ארוחת ערב רומנטית – מסעדת “קלארו” תתאים בצורה אידאלית. המסעדה המרשימה (והענקית – 220 מקומות ישיבה) ממוקמת במבנה טמפלרי מרהיב שבמתחם שרונה. היא מחולקת לשלושה חללים עיקריים, אחד מהם הוא חדר פרטי שמרכזו שולחן אבירים ענק. השף הוותיק רן שמואלי יוצר כאן מנות שמשלבות בין מטבח אירופאי קלאסי לטעמי הים התיכון עם דגש על חומרים גלם עונתיים ושיתוף פעולה עם חקלאים ויצרנים קטנים.