חיפוש מתקדם

ספרינג רול תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים ברוטב סויה חמצמץ

מתכון לספרינג רול תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים ברוטב סויה חמצמץ
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

המתכון הכי קל בעולם: רק מרטיבים את דפי האורז, מסדרים את הרכיבים ומגלגלים. החומרים שממלאים את הרול הזה נראים אולי כמו פסיפס משונה, אבל כאשר מוסיפים את רוטב הסויה, כל אחד מהם מוצא את מקומו ותורם איכות משלו למנה.

חומרים

לרוטב:
לספרינג רולס:

אופן ההכנה

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בצנצנת. 2. מכינים את הספרינג רולס: מכינים מגש עם מי ברז פושרים, ועורכים את שאר החומרים בצלוחיות נפרדות. 3. טובלים דף נייר אורז במגש המים לכמה שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים למשטח עבודה יבש. עורכים 8 רבעי תמרים בפס במרכז עיגול האורז. מסדרים מעל עלי בייבי, מפזרים 2 כפות בוטנים, מוסיפים מעל רוקפור ומסיימים ב-2 כפות עירית קצוצה. חשוב שפס המלית לא יגיע לגמרי לשוליים. מקפלים את הקצה הרחוק מעל המלית. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים את הגליל כלפיכם. ממלאים ומקפלים כך את שאר דפי האורז. 4. בהגשה: מחלקים את הרוטב לצלוחיות טבילה אישיות, חוצים כל ספרינג רול ומגישים 4 חצאים לכל סועד.

גיוונים:

  • ניתן להמיר את רוטב הסויה ללא גלוטן.
  • אם אין חומץ אורז אפשר להשתמש ברגיל.
  • במקום עירית אפשר להשתמש בגבעולים הירוקים מ-3 בצלים ירוקים קצוצים דק.
  • ניתן לוותר על גבינת הרוקפור לגרסא טבעונית.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *