מתכון

סקאלופ יערות

אמנית הבישול הטבעוני שיראל ברגר מעניקה מתכון לפטריות יער בשרניות

3,241 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
סקאלופ יערות
סקאלופ יערות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם ארטישוק:

לסקאלופ פטריות:

לפטריות הצרובות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את קרם הארטישוק:

1

מניחים פרוסות ארטישוק בסיר רחב ושטוח, מכסים בחלב סויה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עד שהארטישוק הירושלמי רך לחלוטין.

2

מעבירים לבלנדר וטוחנים עם הנוזלים לקרם חלק ואחיד.

מכינים את הסקאלופ פטריות:

3

חותכים את פטריות מלך היער לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

4

יוצקים ציר למחבת, מוסיפים את פרוסות פטריות מלך היער ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-12 דקות נוספות על להבה בינונית-גבוהה עד שהציר מצטמצם לחלוטין.

5

מוסיפים שמן זית וצורבים את הסקאלופס כ-2 דקות מכל צד להזהבה. לא נוגעים בפטריות במהלך הצריבה.

צורבים פטריות ירדן:

6

מחממים היטב מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, עלי תימין ושום ומטגנים 1/2 דקה על להבה בינונית-נמוכה עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים פטריות ירדן בשכבה אחת (אם המחבת אינה מכילה את כולן בלי חפיפה, צורבים בשני מחזורים) וצורבים 3-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה. אין צורך להפוך או לערבב במהלך הצריבה.

מרכיבים את המנה:

7

מורחים קרם ארטישוק ירושלמי על צלחת הגשה. מניחים עליו פטריות ירדן צרובות ועליהן את הסקאלופס. מגררים מעל אגוזי מקדמיה על מגררת דקה ומגישים.