חיפוש מתקדם

סשימי סלמון

מתכון לסשימי סלמון
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
מתכון לסשימי סלמון
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

הם מהירי הכנה, קלילים על הלשון ויכולים להפוך בתוך דקות למנות רושם שכיף להגיש בערב שכולו אלכוהול וחברים. דגים ופירות ים הם שחקני המפתח של התפריט הקיצי שלכם. בגיליון יולי החדש יחיאל זינו, אשף הדגים מאשדוד, ואורי נבון, השף והבעלים של “מחניודה” הלוהטת, נפגשו לסשן בישולים מרוכז והכינו דגים נאים וצרובים, טרטר של פירות ים, סלטי קיץ עם דגים ופירות טריים ועוד מנות שמחות.

יחיאל: “את הסלט הזה המצאתי בשביל אורי לפני כמה שנים. הוא הגיע למסעדה, ובדיוק קיבלתי משלוח של מלון מתוק ועסיסי, אז חיברתי קוביות של סלמון, מלון כתום, צנוניות ותועפות עשבי תיבול. מהר מאוד הסלט נכנס לתפריט הקבוע.”

הנה טעימה מתוך כתבת הדגים בגיליון יולי החדש: מתכון לסשימי סלמון קיצי – שילוב כובש של דג ופירות קיץ.

חומרים

אופן ההכנה

  1. פורסים שורש פטרוזיליה לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ושמים במי קרח לשמירה על הפריכות.
  2. מסדרים על צלחת קוביות מלון, צנוניות, רצועות שורש פטרוזיליה ועגבניות שרי.
  3. מסדרים על הירקות קוביות סלמון ומפזרים עשבי תיבול ובצל ירוק. מתבלים במלח, מיץ ליים ושמן זית. מערבבים ומגישים.
5 ביולי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *