חיפוש מתקדם

סשימי על קרח עם מטבלים

מתכון לסשימי על קרח עם מטבלים
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

יחיאל זינו, מסעדת “פסקדו”: “כשאני יורד לצלול עם חברים לא פעם אנחנו עולים עם השלל לסירה, חותכים את הדגים לפיסות קטנות ואוכלים ככה בלי כלום. כאן הבאתי את הגרסה שאני מכין במסעדה: הדגים מוגשים על קרח, ששומר על הטריות, ולצידם שני מטבלים, שמוסיפים מליחות ועוקץ מתון. שימו לב: כאשר מגישים דגים על קרח חשוב להפריד בין מצע הקרח לדגים, למשל על ידי ניילון נצמד, אחרת הדגים יירטבו.”

לצד הסשימי, שני מטבלים:

סלט קליפורניה משהו בין סלט קצוץ קטן-קטן לצ’ימיצ’ורי, שיחיאל מכין מטבסקו ירוק, שאלוטס, סלרי וליים ומתבל בסויה. התוצאה: פצצת מליחות וחמיצות שמשדרגת כל מנת דג נא. מכינים ממש לפני ההגשה כדי לשמור על הקראנצ’יות. אם אין ברירה, אפשר להכין כמה שעות מראש, לכסות בשמן ניטראלי ולסנן לפני ההגשה.

מטבל צ’ילי, שום ונענע מצד אחד טעמי ים מלוחים שמקורם ברוטב דגים, מצד שני רעננות של נענע וליים. מכינים בסמוך להגשה.

חומרים

לסשימי:
לסלט קליפורניה (כוס אחת):
מטבל צ’ילי, שום ונענע (לכוס אחת):

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסשימי: פורסים את הדגים נגד כיוון הסיבים לעובי 1/2 ס”מ.
  2. מפזרים קוביות קרח על צלחת הגשה גדולה. חותכים יריעות ניילון למלבנים לא גדולים ומניחים על הקרח. מסדרים את פרוסות הדג על הניילון בחפיפה, כך שהן מסתירות אותו.
  3. מכינים סלט קליפורניה: קוצצים דק פלפל, שאלוטס וסלרי ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים טבסקו, מיץ ליים וסויה, מערבבים ומגישים. אם לא מגישים מייד, מכסים בשמן קנולה.
  5. מכינים מטבל צ'ילי, שום ונענע: כותשים שום, עגבניות וצ’ילי במכתש ועלי לתערובת אחידה.
  6. מוסיפים נענע, רוטב דגים ומיץ ליים, מערבבים ומגישים.
29 ביוני 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *