חיפוש מתקדם

עוגה בחושה עם סולת ותמרים

מתכון לעוגה בחושה עם סולת ותמרים
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

הבחושה הכי ריחנית שהיתה לי בתנור.

חומרים

מלית:
סירופ:

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבניות. 2. מכינים את המלית: מחממים את חומרי המלית בסיר קטן לריכוך התמרים ולקבלת מרקם נוח לעבודה. 3. מכינים את העוגה: מערבבים את החומרים היבשים והאגוזים בקערה גדולה. 4. בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים ומאחדים בין שתי הקערות. המרקם של התערובת צריך להיות סמיך. 5. יוצקים לכל תבנית 1/4 מבלילת העוגה, מעליה 1/2 מכמות המלית ומעל את יתרת הבלילה. 6. אופים 10 דקות. מנמיכים ל-160 מעלות ואופים עוד 35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 7. לקראת סוף האפייה מכינים את הסירופ: מבשלים את החומרים 10 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ במרקם סמיך. 8. יוצקים את הסירופ החם על העוגות החמות ומניחים להן לספוג אותו ולהצטנן.
21 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *