מיכל בוטון גואלת את הבסבוסה המסורתית מהמכשלה המרכזית שלה – מתיקות היתר. "ביססתי את הסירופ על מיץ תפוזים חמצמץ והוספתי גם קצת חמאה חומה, שנותנת ארומה אגוזית עדינה."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ תפוזים:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים חמאה חומה:
1
ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה. מניחים לחמאה להמשיך להתחמם כ-7 דקות עד שהיא מבעבעת ומקבלת צבע חום וריח אגוזי קל עולה מהסיר. מצננים מעט.
מכינים את העוגות:
2
מחממים תנור ל-160 מעלות.
3
מערבבים סולת, קוקוס, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים את החמאה החומה ורוויון ולשים בידיים כ-3-2 דקות לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה-שתיים להטמעתו.
4
יוצרים מהבצק כדורים בגודל שקעי התבנית ומהדקים לתוך התבנית.
5
אופים 22 דקות עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.
5 דקות לפני תום האפייה מכינים את הסירופ:
6
מביאים לרתיחה מיץ תפוזים וסוכר. מנמיכים להבה ומשאירים על בעבוע עדין עד שהעוגות יוצאות מהתנור.
7
מייד כשהעוגות יוצאות מהתנור יוצקים על כל אחת מצקת קטנה מהסירופ החם. כשהוא נספג יוצקים מצקת נוספת וכך פעם נוספת (סה"כ 3 פעמים). מניחים את העוגות לצינון לכ-10 דקות.
8
מניחים את התבנית על מגש. מניחים מעל מגש נוסף (או תבנית), אוחזים בשני המגשים והופכים — כך העוגות ייחלצו מהתבנית בקלות.
9
העוגות נשמרות עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר. מגישים עם פילטים של תפוז וקרם פרש.