חיפוש מתקדם

עוגיות פילו פריכות במילוי אגוזים וקינמון

מתכון לעוגיות פילו פריכות במילוי אגוזים וקינמון
צילום: דניאל לילה

העוגיות המתפצחות הללו, עם הצליל שעושה נחמד באוזן, הן ארוחת הבוקר הקבועה של מיקי, לצד כוס קפה. אם תחליטו על נוהג דומה, שריינו בצד כמה שעות מכון כושר – העוגיות ממכרות באופן מרגיז

חומרים

בצק:
מלית:
קישוט:

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי המלית בקערה. 2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 3. מניחים זוג עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה, כשצידם הרחב כלפיכם. מברישים במחצית מכמות החמאה המומסת. מפזרים מחצית מכמות המלית בפס לרוחב העלים, במרחק 5 ס”מ מהקצה הקרוב אליכם, ומגלגלים לגליל. מברישים בעוד מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם זוג עלי הפילו הנוספים ויתרת המלית. 4. מניחים את גלילי הפילו בתבנית, וחותכים לעוגיות ברוחב 3 ס”מ בעזרת סכין משונן. 5. אופים כ-17 דקות עד הזהבה. לקישוט, בוזקים מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות 10 ימים בצנצנת אטומה בטמפ’ החדר.

גיוון: מי שלא אוהב אגוזים, יחליף אותם בעוגיות טחונות או ברחת לקום ויוותר על הסוכר והקינמון. מי שאוהב אגוזים במיוחד, יקלה אותם מעט לפני הקיצוץ, דבר המדגיש את טעמם.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פילו של מעדנות.

 

21 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *