חיפוש מתקדם

עוגיות שוקולד ענקיות

מתכון לעוגיות שוקולד ענקיות
צילום: אסנת בן דב

נגיסה ראשונה בעוגיית חמאה, שזה עתה יצאה מהתנור, היא חוויה חד-פעמית. אפשר להוסיף למרקם המוכר חמוציות, חמאת בוטנים, שוקולד, לימון, תאנים ותמרים. מכורי השוקולד אוהבים את העוגייה שלהם גדולה וחומה. כאן בגרסת יומולדת לילדים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מנפים קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח לקערה.
  2. מקציפים חמאה וסוכר בקערה נפרדת, עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת.
  3. מערבבים בזהירות את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה, מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית. לא לערבב יותר מדי.
  4. מחלקים את תערובת העוגיות ל-8 כדורים בגודל קלמנטינה (כ-100 גרם). מניחים על תבנית עם ניר אפייה ברווחים של כ-8 ס"מ בין כדור לכדור (העוגיות מתרחבות מאוד באפייה), ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. אופים את העוגיות כ-15 דקות, או עד שהן מתייצבות מעט אבל עדיין די רכות. מוציאים ומניחים להתקרר ולהתקשות.
4 בנובמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *