300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

עוגת ברטון עם שזיפים ופרנג'יפן - על השולחן
חיפוש מתקדם

עוגת ברטון עם שזיפים ופרנג’יפן

מתכון לעוגת ברטון עם שזיפים ופרנג’יפן
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הקיץ נמצא בישורת האחרונה, ועם ההקלה בחום מגיע הבונוס: השזיפים הסגולים והבשרניים בשיאם. מיכל מנדלסון, קונדיטורית במאפיית “לחמים”, משבצת אותם בעוגה עם בצק ברטון: בצק חמאה עשיר שמעליו מורחים קרם שקדים עסיסי ומקשטים במרבד צפוף של שזיפים.

בצק ברטון הוא בצק פריך עשיר מאוד. על הבסיס הנהדר הזה שמים רק דברים טובים: קרם פרנג’יפן ושכבה של פירות אפויים. אם ממהרים אפשר לוותר על הפטיסייר (ואז העוגה יוצאת טיפה יותר נמוכה). חשוב להשתמש בשזיפים קשים, שיגירו פחות מיץ במהלך האפייה.

קרם הפטיסייר מעשיר את קרם הפרנג’יפן וחבר טוב של שזיפים (ושאר פירות). החומרים לפטיסייר יפיקו 600 גר’ קרם, בעוד למתכון דרושים 200 גר’. עם מה שנשאר אפשר להכין איתו קינוחים אישיים מהירים: מניחים כף מרקחת שזיפים בתחתית של כוס, מעליה 2 כפות קרם פטיסייר ומעל פירורי עוגיות חמאה, לוטוס או קראמבל. מעל הכל זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.

חומרים

לבצק ברטון:
לקרם פרנג'יפן:
לקרם פטיסייר:
לשכבת הפירות:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק ברטון ואופים: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות לתערובת תפוחה. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים קמח ומלח ומערבלים רק עד לקבלת בצק.
  2. יוצרים מהבצק מלבן שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל התבנית ועובי 4 מ"מ ומעבירים לתבנית.
  5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים את המאפה מהתבנור ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות. מצננים מעט את הבצק.
  6. מכינים קרם פרנג'יפן: מערבלים חמאה, מרציפן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים שקדים טחונים וקמח ומערבלים עד שהם נטמעים.
  7. מוסיפים ביצים בהדרגה, עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן. מוסיפים רום ומערבלים כמה שניות. אם משתמשים בקרם פטיסייר, מוציאים אותו מהמקרר, מערבבים, מוסיפים לקרם השקדים ומערבלים להטמעה.
  8. מרכיבים את העוגה, אופים ומזגגים: מורחים את הקרם בצורה אחידה על הבצק האפוי. מסדרים בצפיפות חצאי שזיפים כשהקליפה כלפי מטה בחפיפה חלקית (כמו רעפים). מפזרים מעליהם 3 כפות סוכר.
  9. אופים 50-45 דקות עד שהקרם זהוב ויציב ומצננים.
  10. מחממים ריבה 20 שניות במיקרוגל ומורחים על השכבה העליונה של העוגה. העוגה תישמר מכוסה במקרר 4-3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך של מעדנות.

5 בינואר 2016
תגובות

תגובות (2)

  • אופה 14 באוגוסט 2017 9:11 השב

    כמה מתוך הקרם פטיסייר מוסיפים לפרנג’יפן? לא ציינתם. להוסיף את כול הכמות?

    • noa.ochayon 15 באוגוסט 2017 8:39 השב

      אופה יקר,

      בפתיח המתכון מצוין כי החומרים לפטיסייר יפיקו 600 גר’ קרם, בעוד למתכון דרושים 200 גר’. עם מה שנשאר אפשר להכין איתו קינוחים אישיים מהירים: מניחים כף מרקחת שזיפים בתחתית של כוס, מעליה 2 כפות קרם פטיסייר ומעל פירורי עוגיות חמאה, לוטוס או קראמבל. מעל הכל זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.
      בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים