חיפוש מתקדם

עוגת גבינה וחמוציות

מתכון לעוגת גבינה וחמוציות
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מתוק וחמוץ נפגשים בעוגת גבינה קלאסית.

חומרים

לבסיס:
למלית:
לרוטב חמוציות:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים לתוך החמאה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
  3. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
  4. מכינים את המלית: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  5. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים את קצף החלבונים לקערה גדולה.
  6. מקציפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים גבינות, שמנת חמוצה, פודינג וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מקפלים בעדינות ובתנועות סיבוביות את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינות בהדרגה. מוסיפים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.
  8. מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.
  9. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעה וחצי.
  10. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
  11. מכינים את רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את כל חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.
  12. מכינים את הציפוי: יוצקים לקערה שמנת מתוקה וחלב, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  13. מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד ושופכים עליו את הרוטב החמוציות כשהוא קר.
  14. מעבירים ל-5 שעות לפחות למקרר.
27 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *