חיפוש מתקדם

עוגת גבינה עשירה

מתכון לעוגת גבינה עשירה
צילום: דניאל לילה

שילוב של גבינה לבנה וגבינת שמנת יוצרים מלית יציבה וקטיפתית. תוספת של אינסטנט פודינג תורמת עוד ליציבות ולמרקם הנימוח. אפשר להכין את העוגה גם עם בסיס של בצק פריך (בכל ימות השנה), שאותו אופים לפני שמוסיפים את המלית.

חומרים

לעוגה:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את המלית ואופים: מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש. מעבירים לקערה אחרת.
  3. שמים בקערת המיקסר גבינות, חלמונים, את הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית.
  5. אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.
  6. מכינים את הציפוי: מקציפים את החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה ומחליקים.
16 בנובמבר 2015
תגובות

תגובות (11)

  • ת 3 במרץ 2016 10:39 השב

    התנור שלי חם מידי ב160 ותוך שעה העוגה תישרף יש מצב להוריד ל120 ?

    • ליאת על השולחן 3 במרץ 2016 13:00 השב

      בעיקרון העוגה אמורה להיאפות בחום של 160מעלות לא על מצב טורבו, אם את אופה על טורבו נסי לאפות במצב אפייה ללא המאוורר. אם את בכל זאת רוצה לאפות ב-120 מעלות זה אפשרי, רק קחי בחשבון שזמן האפייה יתארך משמעותית

  • לימור 6 במרץ 2016 10:48 השב

    שלום, האם צריך לסנן את הגבינה לפני השימוש? האם אפשר לקבל מתכון והוראות הנה לבסיס בצק? תודה רבה

    • לי גיל - על השולחן 6 במרץ 2016 10:59 השב

      אין צורך לסנן את הגבינה. לגבי בסיס – כל בצק פריך שאת אוהבת יתאים (למשל קלתית לטארט ואפילו בסיס בצק פריך שקונים קפוא ומרודד).

      • לימור 6 במרץ 2016 11:34 השב

        תודה רבה על התגובה המהירה! האמת היא שרק עכשיו אני מתחילה לאפות ולא הכנתי בצק פריך אף פעם. אולי יש לך המלצה על מתכון מתאים לגודל התבנית שאוכל להכין לפיו? שוב הרבה תודה

  • לימור 6 במרץ 2016 12:20 השב

    תודה רבה על התשובה המהירה! האמת היא שאין לי ניסיון רב באפייה ולא הכנתי בצק פריך אף פעם. אולי יש לך המלצה על מתכון מתאים לגודל התבנית שאוכל להכין בצק לפיו? ושוב- תודה רבה

  • elina 8 במאי 2017 8:41 השב

    בוקר אור,
    הכנתי את העוגה בעבר והיא יוצאת מדהים!!

    הפעם, הייתי שמחה לשלב פירות יער בחלקה עליון.
    כיצד את ממליצה לעשות זאת?

    תודה רבה
    אֶלינה

    • לי גיל - על השולחן 11 במאי 2017 10:19 השב

      נראה לי הכי נכון פשוט לפזר פירות יער טריים או לבשל פירות יער קפואים במעט סוכר לרוטב מתוק ולצקת על העוגה.

  • סינטיה 25 במאי 2017 20:17 השב

    שלום רב,
    מה הכוונה “לרפד את התבנית”? האם הכוונה לרפד את התבנית מבפנים כדי שהעוגה לא תדבק לתבנית או לרפד חיצונית כדי שהשוליים יצאו בהירים?
    תודה

    • דנה טל - על השולחן 28 במאי 2017 12:08 השב

      היי סינטיה
      הכוונה היא לרפד את התבנית מבפנים.

  • חן 5 ביוני 2017 16:11 השב

    הכנתי את העוגה בשבועות והיא יצא מהמם!!
    כמה שאלות –
    1. עד כמה אפשרי להוריד בכמות הסוכר מבלי שזה יפגע במרקם העוגה?
    2. אפיתי אותה בפעם הראשונה על 160 מעלות במצב טורבו. היא עלתה יפה ואז נפלה בזמן השהייה בתוך התנור..
    את אומרת שכדאי רק חום מלמעלה ולמטה?
    3. האם אפשרי להחליף את הקרם וניל שמעל העוגה לקרם ריבת חלב (אינסטנט פודינג ריבת חלב)?

    תודה על העזרה!!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *