חיפוש מתקדם

עוגת גבינה-קפה קריבית

מתכון לעוגת גבינה-קפה קריבית
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

קפסולת “קובה” של קפה ג’ו מעשירה את התחתית הפריכה והציפוי הפירותי של עוגת הגבינה הזו ברמזים עדינים של שוקולד וטעמי קפה עוצמתיים. עוגת גבינה מזן חדש, שלוקחת אותנו למסע אקזוטי באיים הקריביים.

חומרים

לבסיס:
למלית:
לציפוי מנגו-קפה:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס: שמים בקערת מיקסר חמאה קרה חתוכה לקוביות, אבקת סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקפה טחון ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצה וחלמונים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים את כדור הבצק לעלה בעובי 1 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ”מ ומעבירים לתבנית.
  4. אופים 18-15 דקות להזהבה קלה. מצננים את הבצק לטמפ’ החדר ומגבירים את חום התנור ל-190 מעלות.
  5. מפוררים את הבצק הפריך לפירורים דקים בעזרת הידיים או במעבד מזון ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שהיא נטמעת בפירורים. משטחים בתחתית תבנית ומהדקים היטב.
  6. אופים 10 דקות ומצננים.
  7. מכינים את המלית: שמים גבינות, סוכר, קליפת לימון ותפוז וגרגרי וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה.
  8. מערבבים מים וג’לטין וממתינים 5 דקות עד שהג’לטין סופח את המים. מחממים אותו כמה שניות במיקרוגל רק עד שהוא נמס.
  9. מוסיפים 3 כפות מתערובת הגבינה לג’לטין ומערבבים היטב. מעבירים את הג’לטין לקערה עם הגבינות ומערבבים היטב.
  10. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינות. יוצקים על בסיס הבצק ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.
  11. מכינים את הציפוי: מערבבים ג’לטין ומים וממתינים 3 דקות עד שהג’לטין סופח את המים.
  12. מחממים בסיר מיץ מנגו וקפה עד לחום גוף (כ-40-35 מעלות). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג’לטין ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
  13. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות (אפשר לשמור בכלי סגור עד 4 ימים). לפני ההגשה מקשטים בפרוסות מנגו.
18 באוקטובר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *