מתכון

עוגת גבינה, שוקולד והפתעות

עוגת גבינה עם תחתית ביסקווטים של פתי בר בטעם שוקולד מריר, שבתוכה מתחבאות הפתעות שוקולדיות

10,883 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת גבינה, שוקולד והפתעות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינה, שוקולד והפתעות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לכדורי השוקולד:

למלית:

לציפוי גנאש שוקולד:

אופן ההכנה

מכינים כדורי שוקולד:

1

שמים חלב ושוקולד מריר בכלי עמיד למיקרוגל, מחממים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את שברי הפתי בר ומערבבים. מצננים את התערובת במקרר כ-20 דקות. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ מתוך התערובת. שומרים את הכדורים במקרר עד שלב הרכבת העוגה.

מכינים את הבסיס:

2

מערבבים את שברי הפתי בר והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את המלית:

3

מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה ועמידה. מקפלים את הגבינות והשמנת החמוצה לתוך הקצפת עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה.

4

מוזגים חצי מכמות המלית מעל תחתית התבנית עם הפתי בר ומסדרים את כדורי השוקולד בתוך המלית בצורה מעגלית, אחד ליד השני. מוזגים את שארית המלית מעל כדורי השוקולד ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים למקרר למשך שעתיים או למקפיא למשך שעה.

לציפוי גנאש שוקולד:

5

שמים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בכלי עמיד למיקרוגל, מחממים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוזגים את הגנאש מעל העוגה ומעבירים למקרר לחצי שעה.

6

אפשר לשמור את העוגה במקרר או במקפיא. אם שומרים במקפיא, מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

גיוון: ניתן להשתמש גם בגבינה לבנה 9%.