חיפוש מתקדם

עוגת גבינה של מסעדת דא דא ודא

עוגת גבינה הכי קרמית וקלה שפגשנו, למרות תועפות של גבינת השמנת שיש בה היא לא כבדה או דחוסה מדי. הקונדיטורית גלי פרידמן מדגישה שחשוב מאוד לצנן את העוגה שעה בתנור — כמו הרבה עוגות גבינה מסוגה היא עולה גבוה מאוד בזמן האפייה ואחר כך צונחת. צינון הדרגתי מאפשר לה לאבד גובה בצורה אחידה ובלי שקעים ושברים.

הוגרדן רוזה: פירות אדומים (ובעיקר פטל) צובעים את בירת החיטה הבלגית האיכותית בוורוד ענוג ומעשירים את הטעמה בטעם פירותי ומתיקות קלילה. השילוב עם עוגת גבינה מתוקה וקרמית יוצר איזון מושלם בחך ומתאים גם לאווירה. גם לצד מתוקים אחרים תעשה הוגרדן רוזה עבודה מצוינת.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מערבלים גבינת שמנת, סוכר ווניל במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהן נטמעות. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים עד שהוא נטמע. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  3. אופים 15 דקות להזהבה, מורידים את הטמפ’ ל-160 מעלות ואופים עוד 60 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליה ומעט רכה במרכז.
  4. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור למשך שעה להתייצבות. שומרים עד 5 ימים במקרר.

בליבה של תל אביב בקצה הדרומי של שדרות רוטשילד יושב בית קפה שהוא גם ביסטרו, מעדניה ובקרוב – רוטיסרי העונה לשם דא דא ודא. כאן תוכלו ללגום בנחת כוס קפה טוב של בוקר ולצפות בשדרה המתעוררת, לסגור פינה על ארוחת צהריים זריזה או לנשנש כריך עם כוס יין לעת שקיעה.